1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 'Kardan Heykeller Sergisi' Açıldı
Meteoroloji Uyarmıştı.. Kars'ı 'Sağanak Yağış ve Dolu' Vurdu!

Meteoroloji Uyarmıştı.. Kars'ı 'Sağanak Yağış ve Dolu' Vurdu!

Kars’ı ceviz büyüklüğünde dolu vurmasıyla birlikte, kentte yaşanan olumsuz hava koşulları vatandaşlara zor anlar yaşattı.

A+A-

Kars'ta meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı, kent sakinlerinin zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Bugün öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur, daha sonra doluya dönüşerek sürpriz bir şekilde etkisini artırdı.

Kars’ı ceviz büyüklüğünde dolu vurmasıyla birlikte, kentte yaşanan olumsuz hava koşulları vatandaşlara zor anlar yaşattı.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, bugün (23 Mayıs) öğleden sonra başlayan yağmur, hızla doluya dönüştü ve ceviz büyüklüğünde şiddetli dolu yağışı, hem insanlara hem de çevreye zarar verdi.

SAĞANAK YAĞIŞ VE DOLU

Aniden bastıran dolu yağışı nedeniyle birçok insan araçlarını korumak için çareler ararken, buldukları halı, battaniye gibi malzemeleri araçlarının üzerine örtmek zorunda kaldılar.

Ceviz büyüklüğündeki dolu tanecikleri, kısa sürede sokakları ve araçları beyaza bürüdü. Tarım alanlarında da büyük zarara neden olan dolu yağışı, ekili alanlarda oluşan hasarlarla birlikte çiftçileri de olumsuz etkiledi.

YAKLAŞIK 10 DAKİKA SÜRDÜ

Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışının ardından sağanak yağmurun etkisini artırmasıyla birlikte, kentte yaşanan su birikintileri nedeniyle ulaşım da olumsuz etkilendi.

Kentte altyapı sorunları nedeniyle suyun tahliye edilememesi, birçok eve ve iş yerine zarar verdi. Yolların da su altında kalması, ulaşımı olumsuz etkilerken; çoğu vatandaş, ani ve beklenmedik hava değişimine hazırlıksız yakalandığı için günlük aktivitelerini aksatmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler