1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan, Putin’le Telefonla Görüştü
Evren Alankuş Memleket Partisi’nden İstifa Etti

Evren Alankuş Memleket Partisi’nden İstifa Etti

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılarak kurduğu Memleket Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi Evren Alankuş partisinden istifa etti.

A+A-

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılarak kurduğu Memleket Partisi'nden bir istifa haberi daha geldi.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; CHP'den Kars Milletvekili aday adayı olan Evren Alankuş, Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yürüttüğü Memleket Partisi'ne katılmıştı.

Memleket Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan Alankuş Genel Disiplin Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyordu.

Evren Alankuş'un Memleket Partisi'nde de istifa ettiği bildirildi.

Alankuş'un kamuoyuna açıkladığı istifa belgesinde; “17 Mayıs 2021 tarihinde Muharrem İnce’nin Liderliğinde kurulan Memleket Partisi’nin Kurucular Kurulunda ve Genel Disiplin kurulunda Muharrem İnce tarafından görevlendirildim.

Her yeni kurulan siyasi parti gibi umutlarımızı, beklentilerimizi ve inancımızı yüksek tutup AKP iktidarının ve ülkemize yaşattığı toplumsal, sosyolojik ve ekonomik yıkıma karşı mücadele etmek için bir avuç insan olarak bu adımı attık.

Muharrem İnce’nin azami çabalarını partisinde görev almadan öncede takdir eden ona inanan sayılı insanlardan biri oldum.

Parti öncelikleri arasına doğal olarak seçim yeterliliği elde edebilmek için Örgütlenmeye odaklandı.

Emekleri ve İnançları ile maddi manevi sorumluluk altına giren  bir çok il başkanı ,ilçe başkanları belirlenirken , yanı sıra bir kaç yöneticinin inanmışlık ve iyi niyetin ötesine geçen bazı yaklaşımlar (Demokrasiden uzak) Küçük olsun benim olsun tarzını dayatmaya çalışması ve uygulamada başarılı olması Partiye ve Muharrem İnce ye gönül veren bir çok gönüllüyü küstürdü.

Sadece Muharrem İnce’ye olan inançla Gerçekten canla başla mücadele sorumluluk alan bazı kurucuları ,bütün il ve ilçe bşk yönetici ve üyelerini  ,bedel ödeyerek gelen milletvekillerini, ve emekçi tüm çalışanları tenzih ederim.

Muharrem İnce’nin tüm gayretine rağmen parti içi gruplaşma ve hizip siyasi etik dışı fişleme ve dedikodu , alabildiğine büyüyerek neredeyse kurucular kurulunun her ferdini sarmaya başladı. Parti içinde Güven ortamı kalmadı.

Evinizin kapısı açıkken uyuyabilir misiniz?

Siyaset üretmek yerine bunlarla mücadele etmek zorunda kalmak enerjimizi düşürdü.

Üzülerek ifade etmeliyim ki;
Memleket Partisi Muharrem İnce’nin bütün çabalarına rağmen Pandemi koşulları diliminde kurulduğundan beri Ana akım medya, ve Muhalif medyanın mobingi arasında sıkışan kendini ifade edemeyen topluma ulaşamayan beklentiyi karşılamayan   birde yetmezmiş gibi parti içi sorunların baş gösterdiği bir yapı oldu.

Böyle bir ortamda atandığım görevlerimi yerine getiremeyeceğimi düşünerek kendi adıma

ilkesel bir tutum ile aldığım karar sonucunda istifa dilekçemi 
25 Ağustos 2021 tarihinde Memleket Partisindeki bütün görevlerimden istifa ederek Partinin Genel Sekreterliğine bıraktım.

Aynı zamanda sn genel başkan Muharrem İnceye yazılı bir mesaj ile bildirdim.
02.Eylül.2021 tarihinde istifama olur vererek yargıtaydaki düşüm işlemlerim gerçekleştirildi.

Muhalefetin ve iktidarın ülkenin geldiği olumsuz şartlara karşı gündemi belirleyememesi kötü gidişata dur diyemediği için  Toplumda Alternatif olmayı Kuva-i Milliye ruhu ile kurulan Memleket Partisinin beklentileri karşılayabileceğine inanarak adım attığım Memleket Partisi ile bağımı kopartma kararı aldım.

Toplumsal Muhalefetin bir parçası olmaya ve bu sorumlulukla örgütlemeyi büyütmeye katkı sunmaya devam edecek bir vatandaş olarak mücadele etmeye devam edeceğim.

Bunun için herhangi bir parti üyesi veya koltuk veya sıfat sahibi  olmaya gerek yok.” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.