Lübnan | Beyrut’ta Bilanço Ağırlaşıyor

Lübnan | Beyrut’ta Bilanço Ağırlaşıyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan limanda patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda dün meydana gelen patlamanın bilançosuna dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

A+A-

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un liman bölgesinde şiddetli patlama meydana geldiği bildirildi.

  • Patlama sonrası gökyüzünü duman kaplarken, liman çevresindeki binalarda büyük hasar oluştu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
  • Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan yaptığı açıklamada, patlama sonucu çok sayıda yaralı bulunduğunu ve bölgede büyük hasar meydana geldiğini ifade etti.

***

Beyrut'ta meydana gelen ve her geçen dakika etkisi ağırlaşan patlamada en az 100 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin kişi de yaralandı. “Felaket Bölgesi” ilan edilen kentte 2 haftalık OHAL ilan edildi.  

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan limanda patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda dün meydana gelen patlamanın bilançosu ağırlaşıyor.

Tüm şehir merkezinde hissedilen patlamada binlerce ev ve işyerinde büyük hasara neden oldu. Patlama bölgesine kilometrelerce uzakta bile bazı evler ve dükkanlar kullanılamaz hale geldi.

BİNLERCE YARALI

Amerikan’ın Sesi’nin Lübnan Sağlık Bakanı’na dayandırdığı habere göre,  patlamada en az 78 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 4 bin kişi yaralandı. Yine çok sayıda kişinin hala kayıp olduğu açıklandı.  

2 HAFTALIK OHAL

Patlamaya dair açıklama yapan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ise, 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca güvenlik önlemleri alınmaksızın limanda depolandığını belirterek ve bunun “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Avn, kabineyi Çarşamba günü acil toplantıya çağırarak, “Felaket Bölgesi” ilan edilen başkentte 2 haftalık Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da, patlamanın nedeninin Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda çıkan yangın olduğunu kaydetti.

İnsani yardım örgütü olan ve Lübnan ordusunun tıbbi hizmetine yardımcı olan Lübnan Kızılhaç'ı dün Beyrut'ta meydana gelen patlamada en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

KIZILHAÇ: EN AZ 100 ÖLÜ

AFP'nin Lübnan Kızılhaç üzerinden aktardığına göre de, patlamada en az 100 kişi hayatını kaybetti. Lübnan Kızılhaçı patlamaya ilişkin, "Şu ana kadar en az 4 bin kişi yaralandı ve 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Ekiplerimiz bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor" dedi. 

Lübnan | Beyrut’ta Bilanço Ağırlaşıyor

Lübnan | Beyrut’ta Bilanço Ağırlaşıyor

Lübnan | Beyrut’ta Bilanço Ağırlaşıyor

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.