1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sudan’da Ordu Yönetime El Koydu
Libya'da Türkiye Gemisi Alıkonuldu

Libya'da Türkiye Gemisi Alıkonuldu

Jamaika bayraklı bir Türkiye gemisine Libya’da el konulduğu iddia edildi. AA, geminin ilaç taşıdığını yazdı.

A+A-

Libya’nın doğusunda egemenliği elinde tutan General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Misrata Limanı’na giden Jamaika bandıralı Türkiye gemisine el koyduklarını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre, Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, ticari kargo gemisi Mabrouka’nın Derna Limanı yakınlarında durdurulduğunu ifade etti. Mismari, gemide 9’u Türkiye vatandaşı olmak üzere 17 mürettebatın bulunduğunu söylerken, konteynerlerin henüz kontrol edilmediğini belirtti.

Türkiye’den henüz resmi açıklama yapılmazken geminin Ras el-Hilal limanına çekildiği belirtildi..

Anadolu Ajansı, sahibi Türkiye vatandaşı olan geminin ilaç taşıdığını yazdı.

Habere göre, Ahmed el-Mismari'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada geminin, “yasak ilan edilen bölgeye girdiği ve yapılan çağrıya cevap vermediği” iddiasıyla el konulduğu ifade edildi.

Açıklamada, mürettebatında 9 Türkiye, 7 Hindistan, bir Azerbaycan vatandaşı bulunan ve varış noktasının Misrata olduğu belirtilen geminin, “denizcilik kural ve kanunlarına aykırı hareket ettiği için soruşturma ve denetim altına alındığı” kaydedildi.

“Gemiye çağrı yaptıklarını ama herhangi bir cevap alamadıklarını” ileri süren Mismari, “Bunun üzerine botlarla gemiye yaklaşıp gemiye çıktık. Gemi Misrata’ya götürülmek üzere ilaç yüklüydü. Kaptan izlemesi gereken prosedürleri izlemedi ve izin almaksızın yasak olan bölgeye girdiler. Gemide herhangi bir silah olmadığı tespit edilmiştir” diye konuştu.

AA'nın edindiği bilgilere göre, geminin işletmecileri, el koyan taraflarla temasa geçti ve mürettebatın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Daha önce de insani yardım malzemeleri taşıdığı açıklanan Roseline-A gemisi, Yunanistan Deniz Kuvvetlerinden bir komutanın sevk ve idaresinde yapılan Irini Harekatı'nda görevli Almanya firkateyni tarafından Mora yarımadasının güneybatısında durdurulmuş, gemide arama yapıldığı ileri sürülmüştü. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.