Libya Uçağı Kaçırıldı

Libya Uçağı Kaçırıldı

Libya’da 2 kişi, 118 yolcusu bulunan uçağı kaçırdı.Sebna’dan Trablus’a sefer düzenlediği kaydedilen Afriqiyah Havayollarına ait A320 tipi yolcu uçağı 2 saldırgan tarafından kaçırıldı.

A+A-

Libya’da 2 kişi, 118 yolcusu bulunan uçağı kaçırdı.

Sebna’dan Trablus’a sefer düzenlediği kaydedilen Afriqiyah Havayollarına ait A320 tipi yolcu uçağı 2 saldırgan tarafından kaçırıldı. 118 yolcusu bulunan uçak Malta’ya indirildi. Başbakan Joseph Muscat sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgilendirildiğini kaydetti.

Saldırganlar etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Haberin uzantısı...

109 Kişi Serbest Bırakıldı

Libya’dan kaçırılarak Malta’ya iniş yapan yolcu uçağında şuana kadar 109 kişi serbest bırakıldı.

Sebha’dan Trablus’a sefer düzenleyen Afriqiyah Havayollarına ait yolcu uçağı kaçırılarak Malta’ya iniş gerçekleştirmişti. 111 yolcu ve 7 mürettebatı bulunan ve Malta’ya indirilen uçakta ilk olarak kadın ve çocuklardan oluşan 25 kişi serbest bırakıldı. Daha sonra ikinci bir grubun serbest bırakılmasıyla, serbest bırakılanların sayısı 65’e yükseldi. Malta Başbakanı Joseph Muscat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 44 kişinin daha serbest bırakıldığını ifade etti. Serbest bırakılanların sayısı 109’a yükselirken, Muscat bazı mürettebatın da serbest bırakıldığı ve 2 korsan ile birkaç mürettebatın halen uçakta olduğunu bildirdi.

Korsanlar Teslim Oldu

Libya’dan Malta’ya yolcu uçağını kaçıran 2 hava korsanı teslim oldu.

Sebha’dan Trablus’a sefer düzenleyen Afriqiyah Havayollarına ait yolcu uçağı kaçırılarak Malta’ya iniş gerçekleştirmişti. 111 yolcu ve 7 mürettebatı bulunan ve Malta’ya indirilen uçakta ilk olarak kadın ve çocuklardan oluşan 25 kişi serbest bırakıldı. Ardından ikinci bir grup ile 44 kişinin serbest bırakılması sonucu serbest bırakılanların sayısı 109’a yükseldi. Uçağı kaçıran 2 hava korsanı teslim olurken, korsanların iltica talep ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.