1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Dağpınar’da Nöbet Beşinci Gününde
KYK 'Kız Öğrenci Yurdu’nda Neler Oluyor?

KYK 'Kız Öğrenci Yurdu’nda Neler Oluyor?

Kars Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde yaşanan iddialar sonrası öğrencilerin tehdit edildiği, odalarından çıkmalarının yasaklandığı belirtildi.

A+A-

Kars merkezde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencilerinin barındığı Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde yaşanan olaylar ülke gündemine oturdu.  

Kars Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde yaşanan iddialar sonrası öğrencilerin tehdit edildiği, odalarından çıkmalarının yasaklandığı belirtildi.

PolitiKARS’ın ajanslardan ve sosyal medyadan derlediği bilgilere göre; Kars Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin tehdit edildiği ve çıkışların yasaklandığı iddia edildi.

ÖĞRENCİLER TEHDİT Mİ EDİLDİ?

Aydın’daki asansör faciasının izleri henüz silinmemişken Kars’taki Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde yaşananlar sosyal medyada gündem oldu.

Kars’taki kız yurduna gece yarısı gelen ambulans dikkat çekerken; güvenlik ve yurt yöneticilerinin öğrencilerin görüntü çekmesini ve yurdun dışına çıkmalarını yasakladığı belirtildi.

YURTTA NELER OLUYOR!

Yurt önünde polis ve ambulansların beklediği görüntüler çevredeki vatandaşlar ve yurt öğrencileri tarafından kayıt edildi. Sosyal medyada yayınlanan paylaşımlarda; yurt yönetimi tarafından öğrencilerin odalarından dışarı çıkması ve görüntü almasının engellendiği, bazı öğrencilerin de valizleriyle birlikte yurdu terk etmeye çalıştığı görülüyor.

İDDİA VE RESMİ AÇIKLAMA

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda bir öğrencinin tartıştığı oda arkadaşlarını bıçakladığı, ölü ve yaralılar olduğu iddiasıyla Türkiye'nin gündemine oturan haberlerle ilgili resmi açıklama Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, “İl Müdürlüğümüze bağlı Serhat Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan ve sağlık sorunları yaşayan öğrencilerimizi almaya gelen ambulansların görüntüsü alınıp, bazı sosyal medya hesaplarında “Yurtta Cinayet Ve Yaralanma Var’’ şeklinde haber yapılmıştır. Yapılan bu haberler gerçeği yansıtmamakta olup asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

...haberin öncesi

KORİDORLARINDA FARELER GEZİYOR!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında yaşanan problemler bitmezken; Kars'taki Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu'nun koridorunda kedinin yakaladığı fare ile oynadığı görüntüler sosyal medya da paylaşıldı.

X'te (Twitter) yer alan görüntülerde; yurt koridorunda bir kedinin, yakaladığı fare ile oynadığı görülüyor.

Kars'ta Serhat KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler yurtta yaşadıkları problemleri anlatarak, yemeklerden çıkan böceklere, doyurucu olmayan öğünlere ve yurdu basan farelere dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler