1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuzey ve Doğu Suriye'de Seçim.. Sandıklar Ağustos Ayında Kurulacak!
Kuzey ve Doğu Suriye'de Seçim.. Sandıklar Ağustos Ayında Kurulacak!

Kuzey ve Doğu Suriye'de Seçim.. Sandıklar Ağustos Ayında Kurulacak!

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yüksek Seçim Komiserliği'nin Rojava'da 11 Haziran'da düzenlemeyi planladığı yerel seçimler Ağustos ayına ertelendi.

A+A-

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yüksek Seçim Komiserliği, yerel seçimlerin Ağustos ayında yapılacağını duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yüksek Seçim Komiserliği'nin Rojava'da 11 Haziran'da düzenlemeyi planladığı yerel seçimler Ağustos ayına ertelendi.

YEREL SEÇİMLERİ ERTELEME KARARI

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin Rojava'da 11 Haziran'da düzenlemeyi planladığı yerel seçimlerin, siyasi partilerin talebi doğrultusunda ertelendiğini açıkladı..

SEÇİM TARİHİ DEĞİŞTİ

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin Rojava'da 11 Haziran'da yapmayı planladığı yerel seçimlerin Ağustos ayına ertelendiği açıklandı.

Özerk yönetimden yapılan yazılı açıklamada, erteleme kararının "siyasi parti ve ittifakların talebi" ile "oylamanın tamamen demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla" alındığı belirtilse de, tam tarih verilmedi.

KİMLER KATILACAK?

ilk olarak 30 Mayıs'ta yapılması planlanan, "hazırlık süresinin yetersiz olması" gerekçesiyle 11 Haziran'a ertelenen seçime, bazıları aralarında ittifak kuran 30 siyasi partinin katılması bekleniyordu.

NERELERDE OLACAK?

Seçimlerin, Cezire, Deyr Ez Zor, Rakka, Fırat, Menbic, Afrin-Şehba ve Tabka olmak üzere yedi kantonda yapılması planlanıyordu. Bu bölgelerdeki altı büyükşehir, 40 şehir ve 105 beldede sandık kurulacağı açıklanmıştı.

ÖNCEKİ SEÇİMLER VE TEPKİLER

Suriye ordusunun çekilmesi sonrası Kürtlerin kontrolüne geçen Rojava’da özerk yönetim, bugüne dek iki kez belediye seçimleri düzenledi.

Bunların ilki 2015'te, ikincisi 2017'de gerçekleşti. 11 Haziran'da yapılması planlanan oylama ise tartışma yaratmıştı. IŞİD'le mücadelede YPG ile ortaklık kuran ABD'den, "Suriye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde seçim koşullarının bulunmadığını" yorumu gelmişti.

DİPLOMATİK TEPKİLER VE BOYKOT

Türkiye'nin seçimlere karşı olduğunu açıklamasının yanı sıra, Barzani çizgisindeki ENKS'in seçimleri boykot etme kararı da dikkat çekiciydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütleriyle mücadeleyi vurgulayarak, seçimleri eleştirmişti.

 Şam yönetiminden ise henüz resmi bir açıklama gelmemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler