1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yaralı 'Kerkenez' Tedavi Altına Alındı
‘Kürdü, Türkü, Terekemesi, Azerisi ve Malakanı'yla Hayır!

‘Kürdü, Türkü, Terekemesi, Azerisi ve Malakanı'yla Hayır!

Kars’ta mahalle, mahalle ve ev, ev “Hayır” kampanyasını örgütleyen CHP, referanduma kadar çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürmekte kararlı.

A+A-

CHP Kars Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir, ülke yönetiminin tek bir kişiye bırakılmaması gerektiğini belirterek, Kars’ta Kürdü, Türkü, Terekemesi, Azerisi ve Malakanıyla “Hayır” diyeceklerini belirtti. 
Kars’ta mahalle, mahalle ve ev, ev “Hayır” kampanyasını örgütleyen CHP, referanduma kadar çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürmekte kararlı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir, ülkeyi tek kişinin yönetimine bırakmayacaklarını belirtti. 

Çalışmalarını şu ana kadar halk toplantıları, esnaf ve köy ziyaretleri ile sürdürdüklerini kaydeden Uludaşdemir, birçok etnik kimliği içinde barındıran Kars’ın referandumda “Hayır” yanıtı vereceğini ifade etti. 
‘BU TOPLUMSAL BİR MESELE’
Uludaşdemir, “Referandum oylamasının parti meselesi olduğunu düşünmüyoruz. Zaten parti kimliği altında da çalışmalar yapmıyoruz. CHP ile ilgili herhangi bir amblem, flama gibi görseller kullanmadık. Bu Anayasa referandumu ülkedeki herkesi ilgilendirdiği için herhangi bir siyasi partinin olayı olmadığını düşündüğümüz için böyle temsili şeyler kullanmıyoruz. Bu toplumsal bir meseledir” şeklinde konuştu. 
‘ÜLKENİN GELECEĞİ SÖZ KONUSU’
Referandumu rejim değişikliği olarak gördüklerini ifade eden Uludaşdemir, şöyle devam etti: “Kars halkı ne istediğini çok iyi biliyor. Kürdüyle, Türküyle, Terekemesiyle, Azerisiyle, Malakanıyla ‘Hayır’ diyeceğiz. Bu sadece benim düşüncelerim değil. Stantlarımız da, gittiğimiz mahallelerde, kahvelerde, esnaf ziyaretlerinde, gezdiğimiz köylerde, konuştuğumuz evlerde bunu görüyoruz. Çünkü insanlar bunu bir parti meselesi olmadığını biliyor. Ülkenin geleceği söz konusu. Hangi fikir olursa olsun ülke bir insanın eline bırakılmamalıdır.” 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.