Kupa Günlüğü | Hırvatistan Dünya Üçüncüsü Oldu

Kupa Günlüğü | Hırvatistan Dünya Üçüncüsü Oldu

2022 Dünya Kupası üçüncülük maçında Fas'ı 2-1 yenen Hırvatistan, bronz madalyanın sahibi oldu.

A+A-

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan ile Fas karşı karşıya geldi.

Khalifa Stadı'nda oynanan ve Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim yönettiği üçüncülük maçında, yarı finalde Arjantin'e kaybeden Hırvatistan ile Fransa'ya mağlup olan Fas karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Hırvatistan, 2-1 kazandı.

DÜNYA KUPASI'NDA 3’NCÜ OLDULAR

Karşılaşma oldukça tempolu başlarken Hırvatistan, 7. dakikada Gvardiol ile 1-0 öne geçti. Bu gole hemen 2 dakika sonra cevap veren Fas, 9. dakikada Dari ile eşitliği sağladı. 42. dakikada ise Orsic, Hırvatistan'ı 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmayınca Hırvatistan, Fas'ı yenerek Dünya Kupası'nda 3’ncü olup bronz madalyanın sahibi oldu.

haberin öncesi

HIRVATİSTAN 

Hırvatistan ile Fas, Katar'daki Dünya Kupası'nda aynı grupta yer aldı. F Grubu ilk maçında karşı karşıya gelen iki ekip sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

Hırvatistan, Fas karşısında kazanırsa 1998'den sonra ikinci kez dünya üçüncüsü olarak turnuvayı tamamlayacak.

Hırvatistan yarı finalde Arjantin'e 3-0 mağlup olarak final şansını kaçırdı. 

Hırvatistan, Dünya Kupası macarasına Fas beraberliğiyle başladı, ikinci maçında Kanada'yı 4-1 mağlup etti. Hırvatlar, son maçında ise Belçika ile golsüz berabere kalarak grubu 5 puanla ikinci sırada bitirdi.

Son 16 turunda E Grubu'nun lideri Japonya'yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarla geçen Hırvatistan, çeyrek finalde Brezilya'yı da penaltılarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

FAS

Tarihinde ilk kez yarı final oynayan Fas, Fransa'ya 2-0 mağlup olarak finale yükselemedi. 

Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. 

Belçika'yı 2-0, Kanada'yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan "Atlas Aslanları", son 16 turunda İspanya'yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti.

Çeyrek finalde Portekiz'i 1-0'lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı.

İSTATİSTİKLER

  • 2022 Dünya Kupası'nda Fas ile karşılaştığı önceki maçta sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılan Hırvatistan, turnuva tarihinde en az şut çektiği karşılaşmayı oynadı.
  • Dünya Kupası'nda Afrika temsilcileriyle oynadığı üç maçta da kalesini gole kapatan Hırvatistan, bu karşılaşmalarda Kamerun (2014'te 4-0), Nijerya (2018'de 2-0) ve Fas'a (2022'de 0-0) rakip oldu.
  • Dünya Kupası'nda daha önce oynanan 19 üçüncülük maçının hiçbiri seri penaltılara gitmedi ve bu süreçte sadece bir kez uzatma devresi oynandı (1986; Fransa vs Belçika). Turnuvada oynanan son 10 üçüncülük karşılaşmasını Avrupa temsilcileri kazandı.
  • Dünya Kupası'nda ikinci kez üçüncülük maçında boy gösterecek olan Hırvatistan, daha önce 1998'de Hollanda'yı 2-1 mağlup etti.
  • Fas, şimdiden Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en iyi dereceyi elde eden Afrika ülkesi olmayı garantiledi.
  • Yarı final maçında Arjantin'e 3-0 mağlup olan Hırvatistan, 2022 Dünya Kupası'nda daha önceki beş karşılaşmada bu sayıda gole izin vermişti. Avrupa ekibi, aynı zamanda bu turnuvada rakiplerine en fazla şut fırsatı veren takım konumunda.
  • Yarı final maçında Fransa'ya 2-0 mağlup olan Fas, 2022 Dünya Kupası'nda daha önceki beş karşılaşmada yediği gol sayısını geride bıraktı. Afrika temsilcisi, bir turnuvada beş farklı karşılaşmada kalesini gole kapatan sekizinci takım olmayı hedefliyor: Hollanda (1974), İtalya (1990 & 2006), Brezilya (1994), Fransa (1998), Almanya (2002) & İspanya (2010).
  • Luka Modric, 37 yaşından sonra bir Dünya Kupası'nda yedi maça çıkan üçüncü isim olabilir (1990'da Peter Shilton & 1982'de Dino Zoff).
  • Dünya Kupası'nda Hırvatistan formasıyla en fazla gol atan iki isimden biri olan Ivan Perisic (6), Davor Suker ile paylaştığı rekoru tek başına elde etmek istiyor.
  • 2022 Dünya Kupası'nda en az 10 çalım girişiminde bulunan oyuncular arasında başarı yüzdesi en yüksek isim Fas orta sahası Azzedine Ounahi (%77).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler