1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Amedspor'lu Şehmus Özer Hayatını Kaybetti
Kupa Günlüğü | Hırvatistan, Brezilya’yı Eledi

Kupa Günlüğü | Hırvatistan, Brezilya’yı Eledi

Brezilya’yı kalecisi Dominik Livakovic’in müthiş performansının yardımıyla evine yollayan Hırvatistan, üst üste ikinci kez Dünya Kupası’nda son dört takım arasına kaldı. 

A+A-

Turnuvanın bir numaralı favorisi olarak gösterilen Brezilya’yı kalecisi Dominik Livakovic’in müthiş performansının yardımıyla evine yollayan Hırvatistan, üst üste ikinci kez Dünya Kupası’nda son dört takım arasına kaldı. 

Brezilya ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlanırken, maçın ikinci yarısından itibaren kalesinde devleşen Dominik Livakovic sahanın yıldızı oldu. Dinamo Zagrebli kaleci penaltı atışlarında da Rodrigo’ya geçit vermedi.

Neymar’ın 105+1’de attığı golle öne geçen Brezilya’ya Hırvatistan 117. dakikada Bruno Petkovic ile yanıt verdi ve maç penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda rakibine üstünlük sağlayan Hırvatistan yarı final biletini aldı.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ 

Turnuvanın bir numaralı favorisi olarak gösterilen Brezilya’yı devirerek sürprize imza atan Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası’nın ardından 2022’de de son dört takım arasına kalma başarısı gösterdi.

Balkan ekibi, Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda final oynamış fakat Fransa’ya kaybederek ikincilik madalyası ile yetinmişti.

BREZİLYA'DA HÜSRAN SÜRÜYOR

Beş şampiyonlukla Dünya Kupası'nı en çok kazanan ülke unvanına sahip olan Brezilya, son turnuvalardaki hayal kırıklığını Katar’da da aşamadı.

Şampiyonlukla tamamladığı 2002 Dünya Kupası’ndan bu yana bu organizasyonda sadece bir kere yarı final gören Sambacılar, bir kez daha evlerine beklediklerinden daha erken dönüyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler