1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Umberto Eco Hayatını Kaybetti
Koma Amed Yeniden Bir Araya Geldi

Koma Amed Yeniden Bir Araya Geldi

Kürtçe müziği deneysel bir şekilde yorumlayan ve 1990’lı yılların en bilinen gruplarından biri olan Koma Amed, müziğe kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

A+A-

Kürtçe müziği deneysel bir şekilde yorumlayan ve 1990’lı yılların en bilinen gruplarından biri olan Koma Amed, müziğe kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, 1990'lı yılların Kürtçe müziğine damgasını vuran ve özellikle Kürtçe müziği modern bir şekilde yorumlamasıyla üniversiteli gençler arasında büyük popülerlik kazanan Koma Amed, yeniden bir araya geldiğini söyledi.

HEYECANLIYIZ

Grup üyelerinden Memo Gül, grubun yeniden bir araya gelmesini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

"Koma Amed olarak tekrar bir araya gelmemiz, dinleyicilerimizde olduğu gibi bizde de büyük bir heyecan yarattı."

KOMA AMED

1988 yılında Ankara ve Hacettepe Tıp Fakülteleri öğrencileri tarafından kurulan Kürt folk müzik grubu.

Evdılmelik Şexbekir, Gülşen Çetin, Savaş Çakmak, Rohat Kutlay, Fikri Kutlay, Mustafa Kart ve Ahmet Kaya'nın bir araya gelmesiyle birlikte grubun temelleri atıldı.

İlk albümleri olan Kulîlka Azadî 1990'da yayınlandı.

Şarkılarını kayıt edecek stüdyo bulmakta zorluk çektikleri için Kürtçe müzik yapan Koma Mezrabotan, Koma Çiya, Vengê Sodirî, Koma Rojhilat, Koma Dengê Azadî, Koma Rewşen, Koma Gulen Xerzan, Mizgîna Sor, Koma Azad, Agire Jîyan gibi aynı dönemde öne çıkan gruplarla aynı kayıt stüdyosunu paylaşıyor; aynı aranjör ve kayıt müzisyenleri ile çalışıyorlardı. 

1997'de yayınladıkları Dergûş albümünden sonra grubun bazı üyeleri siyasi nedenlerden dolayı Almanya'ya iltica etmek zorunda kalmış ve grup dağılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.