1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Birikim ve Tecrübelerini Yeni Kayıt Yapan Arkadaşlarına Aktardılar
Kızılay'da Hayatını Kaybedenlerin Hikayeleri

Kızılay'da Hayatını Kaybedenlerin Hikayeleri

Ankara Kızılay'daki saldırıda hayatını kaybedenler...

A+A-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu sabah saat 09.26'da yaptığı açıklamaya göre Ankara’da Kızılay’da yaşanan bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı (AA), Adli Tıp Kurumu’nda bulunan 35 kişiden 24'ünün cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerin isimleriyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken kurumların ve yakınların paylaşımları ile gazete ve haber sitelerinde yer alan bilgilere göre hayatını kaybedenler ve hikayeleri şöyle:

Muharrem Çermik, Bağdat Çermik, Perihan Çermik 

Sivas Divriğili Muharrem Çermik ile eşi Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik, Tuzluçayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi.

Ziyaretin ardından, Balgat’taki evlerine dönmek üzere Kızılay’da otobüs beklerlerken gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldüler. 

Berkay Baş

Berkay Baş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisiydi.

14 Mart'ta Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.

Ozancan Akkuş

Ozancan Akkuş (solda) Barış Mitingi'ne bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz ile birlikte.

Ozancan Akkuş,Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisiydi. Akkuş, 10 Ekim 2015'te Ankara'daki barış mitingindeki patlamada arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz'ı kaybetmişti. Ozancan Akkuş'un hayatını kaybetmesinin ardından iki arkadaşın birlikte gülümserken çektirdikleri fotoğrafları paylaşıldı.

Destina Peri Parlak

16 yaşındaki Destina Peri Parlak Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisiydi. Saldırıdan önce sosyal medyada paylaşılan fotoğrafında bir kafede görülüyor.

Elvin Buğra Arslan

ANKA Enstitüsü, Elvin Buğra Arslan'ın hayatını kaybettiğini duyurduğu başsağlığı mesajında "Lanetli terör saldırısında Enstitümüzün pırıl pırıl gencini, kıvırcığımızı, Elvin Buğra Arslan'ımızı yitirdik" dedi.

Enstitü sitesinde yer alan bilgilere göre Elvin Buğra Arslan 23 Kasım 1996'da Ankara'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Ankara'da lise eğitimini ise Gazi Çiftliği Lisesi'nde tamamladı 2014'te Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde lisans eğitimine başladı. Bir yıl yabancı dil eğitimi aldıktan sonra, birinci yılına devam etmekteydi. Ortaokul yıllarındamüzik eğitimi aldı. Lisede amatör olarak müzik yapıyordu. Önce Fenerbahçe Spor Kulübü alt yapısında basketbol, sonrasında Gençlerbirliği Spor Kulübü altyapısında futbol oynadı. Felsefe, tarih ve mitolojiyle ilgilendi, bu alanlarda araştırmalar yaptı.

Mehmet Yurtsever

Mehmet Yurtsever, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiören eski ilçe başkanıydı. CHP'nin bir etkinliğine katıldıktan sonra, Kızılay'dan Balgat'taki evine gitmek üzere Güvenpark'taki dolmuş durağına gelmişti. 

Kemal Bulut

Kemal Bulut, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babasıydı.Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'yle Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı maç öncesi takımı kamp yaptığı otelde ziyaret etmiş ve daha sonra karşılaşmayı da tribünden takip etmişti.

Zeynep Başak Gülsoy ve Nüsrettin Can Çalkınsın 

Zeynep Başak Gülsoy ve Nüsrettin Can Çalkınsın hukuk fakültesi öğrencileriydi, sevgililerdi. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs bekliyordu.

Nüsrettin Can Çalkınsın, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1.sınıf öğrencisiydi. Nüsrettin Can Çalkınsın'ın cenazesi 15 Mart 2016 tarihinde (yarın) Hacı Bayram Camisinde kılınacak öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.

Feyza Acısu

Feyza Acısu 20 yaşındaydı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencisiydi. 

Yakınları Feyza'nın Kızılay'da kurstan çıkmış ve evine dönmek için durakta beklediğini söyledi. 

14 Mart'ta Karşıyaka Camisi'ndeki törenin ardından Karşıyaka Mezarlığında defnedildi.

Mehmet Emre Çakar

Lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar, 16 yaşındaydı. Patlama sırasında Balgat’taki evine gitmek üzere otobüs bekliyordu.

Çakar ile iki ablasının karaciğer hastasıydı, bu nedenle ailesi çocuklarının tedavileri için Kütahya'dan Ankara'ya taşınmışlardı. Çakar’a önümüzdeki günlerde babasından karaciğer nakli yapılacaktı. 

Elif Gizem Akkaya

Giresunlu olan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya, ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu.

Akkaya'nın cenazesi bugün Giresun'a götürülerek Keşap ilçesinde toprağa verilecek.

Turgay Bulut

Ankara’nın Haymana ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Turgay Bulut taksicilik yapıyordu.

14 Mart'ta Haymana'da toprağa verildi.

Dorukhan Yusuf Özdemir

Dorukhan Yusuf Özdemir, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı kaptanıydı.

18 yaşındaki Özdemir’in ölümüyle ilgili açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu, 1998 doğumlu Özdemir’in cenazesinin 15 Mart'ta kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verileceğini duyurdu. 

Eyüp Ensar Ulaş 

Gölbaşı İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Bezirhane Mahallesi’nde oturan ve Sıhhiye’de akrabası Cahit Vural’ın işlettiği çay ocağında çalışan Eyüp Ensar Ulaş, dün akşam iş çıkışı Balgat’taki evine gitmek için EGO otobüsüne bindi.

Evli ve 2 çocuk babası Ulaş, Atatürk Bulvarı’nda Güvenpark önünde bombalı aracın patlatılması sonucu otobüste yaşamını yitirdi. Ulaş’ın cenazesi Bezirhane mahallesinde toprağa verilecek. 

Kerim Sağlam

Kerim Sağlam, 23 yaşındaydı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisiydi. Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan annesi Fatma Sağlam, Ankara'da yaşayan kızı Pınar Sağlam'ı ziyaret gelmişti. Kerim Sağlam da Sincan İlçesi'nde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay'da otobüs durağında bekliyordu. 

Nevzat Alagöz

42 yaşındaki Iğdır doğumlu Nevzat Alagöz polis memuruydu.

2 çocuk babası Alagöz, Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında görevli olarak bulunduktan sonra evine gitmek isterken gerçekleşen saldırıda hayatını kaybetti.

Alagöz, 15 Mart'ta Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’nde toprağa verilecek.

Murat Gül

Murat Gül 26 yaşındaydı. Hazine Müsteşarlığında özel güvenlik görevlisiydi. Fazla mesaiye kaldıktan sonra Etlik'teki evine gitmek üzere durakta otobüs bekliyordu.  

Ankara Karşıyaka Camisi'ndeki 14 Mart'ta düzenlenen cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Atakan Eray Özyol

Ankara’daki saldırıda ölen Atakan Eray Özyol 15 yaşındaydı.

Gölbaşı Doktor Şeraffettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Eray Özyol’un cenazesiKeçiören Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

Hamide Sibel Çetinkaya

Hamide Sibel Çetinkaya Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine bağlı Bilgi Edinme Merkezi'nde çalışıyordu. 55 yaşındaydı. Eşini üç yıl önce kanserden kaybetmişti. İki kız çocuğu vardı. Cebeci'de oturan annesini ziyaretten dönüyordu. Kızılay’da metrodan indikten sonra evine gitmek üzere minibüse binecekti.

Ankara Karşıyaka Camisi’ndeki 14 Mart’ta düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. 

Mehmet Alan

Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Mehmet Alan Maden Tektik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi’nde çalışıyordu.

Oğuzhan Dura

Oğuzhan Dura, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi olarak çalışıyordu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde başmüfettiş olan Oğuzhan Dura da Güvenpark'taki saldırıda hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Erdem Soydan

Erdem Soydan, ticari taksideyken patlama yaşandı. 

Kemal Kalıç

Emekli Uzman Çavuş Kemal Kalıç’ın cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Kırıkkale merkeze bağlı Hasandede köyüne götürüldü.

Kalıç'ın cenazesi, öğle vakti Hasandede  Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Taner Kılıç

Patlama esnasında Kızılay’da bir iş yerinde çaycılık yaparken hayatını kaybeden Taner Kılıç Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Ali Şeyhli köyüne götürüldü. 

Sümeyra Çakmak

Sümeyra Çakmak 22 yaşındaydı. Fatih Üniversitesi Kimya Bölümü mezunuydu. Yüksek lisans yapıyordu. KPSS için kursa giderken durakta beklediği sırada patlama yaşandı.

Zonguldak Ereğli'de yaşayan ailesi kimlik tespiti için Ankara'ya geldi. Bayburt’ta defnedilecek.

Ferah Önder

Ferah Önder, mühendisti. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanlığında görev yapıyordu. Eşi Orhan Önder de patlamada ağır yaralandı.  

Cemal Özdiker

Cemal Özdiker 58 yaşındaydı. Otobüs durağında beklerken patlama yaşandı. 

Yaşar Durakoğlu

Yaşar Durakoğlu 69 yaşındaydı. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Müdür Yardımcılarındandı. Sanat Tarihi öğretmeniydi.

Ayşe Bilgilioğlu

Ayşe Bilgilioğlu Sivaslıydı. Eşiyle patlama yerindeydi. Eşi hastaneye kaldırıldı. Yakınları sosyal medyada kayıp olduğunu duyurduklarını Ayşe Bilgilioğlu'nun hayatını kaybettiğini paylaştı.

------------------------------------------------------------------------

* Güncelleniyor

* * Bu haberin hazırlanışında yararlandığımız kaynaklar: Radikal, Hürriyet, Cumhuriyet, ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Anadolu Ajansı, Anka Enstitüsü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Sözcü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.