1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu, ‘Sorunları Beş Yılda Çözeceğiz’
Kılıçdaroğlu, ‘Sorunları Beş Yılda Çözeceğiz’

Kılıçdaroğlu, ‘Sorunları Beş Yılda Çözeceğiz’

Kilis'te birtakım ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim öyle uzun kalmaya niyetim yok. Altı lider bir araya geleceğiz, Türkiye’nin sorunlarını beş yılda çözeceğiz." dedi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kilis’te esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Benim öyle uzun kalmaya niyetim yok. Altı lider bir araya geleceğiz, Türkiye’nin sorunlarını beş yılda çözeceğiz." dedi.

PolitiKARS.com’un ajanslardan derlediği bilgilere göre; üye katılım töreninin ardından Kilis’in merkezinde bulunan Murtaza Caddesi’nde gerçekleştirdiği ziyarete yoğun ilgi vardı, zaman zaman izdiham tehlikesi yaşandı.

Esnaf ekonomik kriz ve sığınmacı sorunu ile ilgili Kılıçdaroğlu'na dert yandı. Ancak önceki esnaf ziyaretlerinden farklı olarak, uyuşturucu kullanımı ile ilgili sorunlar da Kilis'li esnaf tarafından dile getirildi.

ÇETELEŞME BAŞLADI, GÜVENLİK SIKINTIMIZ VAR

Bir esnaf seslerini duyan olmadığını belirterek, çocuklarının eğitim alamadıklarının altını çizdi. Kentte sığınmacı sayının arttığına dikkat çeken yurttaş, “Şehir elden gidiyor. Bu şehir, bu memleket artık bu yaşananları kaldırmıyor. Bu sorunlara artık sorunlara çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi. Ardından da uyuşturucu ve çeteleşme sorununa dikkat çekti ve şöyle konuştu:

"Burada çeteleşme ve gasplar başladı. Kentte uyuşturucu yaşı 11-12’ye düştü. Güvenlik sıkıntımız var, kültürel zemin sıkıntımız var, demografik yapı sıkıntımız var. Ama ne yazık ki kimse kaideye almıyor. Nasıl buraya bombalar düştüğünde kimse sahip çıkmadıysa şu an yine sahipsiz bırakılıyoruz. 10 yıllardır süren bu yük bize ağır geldi, taşıyamıyoruz."

Aynı esnaf yaşanan bu sıkıntıların kentte sosyal patlamalara neden olabileceği uyarısında bulunarak "burada sosyal-kültürel bir çalışma an meselesi. Çok tehlikeli bir durum. Gençlerimiz işsiz. Benim oğlum 22 yaşında ama işsiz. Moralimizi bozmuyoruz, hepimiz inşallah bu durumdan kurtulacağız” dedi.

HER GÜN YANIYOR, HER GÜN ÖLÜYORUZ

Bir başka esnaf da hem ekonomik kriz hem de Suriyeli göçmen sayısının yüksekliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle dile getirdi:

“Gördüğünüz gibi kent tamamen Suriyeliler ile doldu. Bir dükkan boşaldığında yerine kim alacak diye düşünüyoruz. Ekonomik olarak çok zor durumdayız. Dükkan sahipleri 4 kat kira istemeye başladı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Biz her gün yanıyor her gün ölüyoruz. Bu iş artık dayanılmaz bir duruma geldi."

EYT'DE YAŞ SINIR VAR MI? DALEVERE OLMASIN

Ziyaret sırasında bir yurttaş ile Kılıçdaroğlu arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. 41 yaşında olduğunu söyleyen yurttaş "EYT'de yaş sınırı var mı? Dalavere olmasın" dedi. Kılıçdaroğlu "dalavere olmasın diye takip edeceğiz" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU: SARAYDA OTURMA NİYETİM YOK

Esnaf ziyareti ardından burada toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, yine Suriyeli göçmenlerle ilgili konuştu ve şunları söyledi:

“Suriyeli kardeşlerimiz iradeleriyle ülkelerine dönecekler. Soruyorum, ‘Huzur olsun gideriz’ diyorlar. Gidecekler. ‘Bunu sağladığımız zaman gidecek misiniz?’ dedim. Gideceklerini söylediler. Sağlayacağız. Bunu yapmam için desteğinize ihtiyacım var."

Kılıçdaroğlu Suriyeli göçmenlerle ilgili sonun çözümü için beş yıla ihtiyaçlarının olduğunu belirtti ve "Benim öyle uzun kalmaya niyetim yok. Altı lider bir araya geleceğiz, Türkiye’nin sorunlarını beş yılda çözeceğiz. Saraylarda oturma niyetim de yok. Evimizde oturacağız” dedi.

BEŞLİ ÇETENİN ADAMI DEĞİLİM

CHP lideri konuşmasında esnafın sorunlarının farkında olduğunu da belirterek, "ben 'Beşli Çete'nin adamı değil, ben esnafın adamıyım. Ben üretenin, çalışanın hakkını hukukunu savunurum" dedi.

KISIR TARTIŞMALARDAN ÇIKMAMAIZ GEREKİYOR

Esnaf ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu, Kilis’te bulunan sivil toplum temsilcileri ile Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Ülkenin çatışma atmosferine girdiğini ve sağlıklı tartışma yürütülmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kısır tartışmalardan çıkmamız lazım. Çiftçisi de, emeklisi de, işçisi de herkesin bu çabayı harcaması lazım. Bunu yaptığımız zaman ülkeyi kalkındırmış oluruz. Bu bağlamda Kilis önemli. Daha önce geldiğimde daha hareketliydi ama şimdi o hareketlilik yok” dedi.

KILIÇDAROĞLU MEB'E SESLENDİ: VERİN OKULLARI BİZ YAPALIM

CHP lideri eğitimdeki sorunları da gündeme taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen Kılıçdaroğlu, “Burada görüştüğüm insanlar okulların yetersiz olduğunu söyledi. Buradan 11 büyükşehir belediyeye çağrı yapıyoruz: Milli Eğitim Bakanlığı izin versin, o okulları tamamlayıp milli eğitim bakanlığına teslim edelim. Bu okullara gidecekler bizim çocuklarımız. Eğer imkanlarımız yok diyorsanız tamam biz yapacağız. Burası sadece dört duvar olmayacak, sınıflar gayet güzel olacak. Bize yer teslim edin bir yıl sonra teslim edeceğiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.