1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan: Bizler de Bu Yapıya Destek Olduk
Kılıçdaroğlu, Askerlik Düzenlemesine Tepki Gösterdi

Kılıçdaroğlu, Askerlik Düzenlemesine Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında tartışılan cinsel istismar kanun tasarısı, FETÖ yargılamaları ve ekonomiden bahsetti.

A+A-

Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, tartışılan cinsel istismar kanun tasarısı, FETÖ yargılamalarından, ekonomiden bahsetti.

"Kadınların gücü bu teklifi geri çektirdi"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

* Türkiye’nin bütün kadınlarıyla onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Eğer bugün AKP geri adım atmışsa, bu adımı geri attıran bu ülkenin yiğit kadınlarıdır. Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. En büyük dersi annemden aldım. Onların gücü bu teklifin geri alınmasını sağladı.

* Ama şu soruyu merak ediyorum. Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması için verildi? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracaklar, hem komisyonda, hem de genel kurulda. Gördüğünüz her AKP’liye sorun.

"Esnaf siftah yapamıyor"

* Dolar almış başını gidiyor. Buna çözüm üretmemiz gerekiyor. Esnaf siftah yapamıyor, esnafın siftah yapması için ekonomiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Ama onlar bir tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarabiliriz, onun peşindeler. 

* 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da duysun, sarayda oturan da duysun, bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrım yapılır mı Allah aşkına.

"FETÖ'den yargılanan bir siyasetçi yok"

* 100 binin üstünde kamu görevlisi, ya işine son verildi veya açığa alındı. İçlerinde bir tane siyasetçi var mı? Nerede bu işin siyasi sorumlusu? FETÖ terör örgütüyle aynı yatakta yatanlar nerede şimdi?Siyasi ayağını çıkarmak için hesabını soracağız.

* Diyorlar ki FETÖ bizi kandırdı. Biz saftık, ama Kılıçdaroğlu bunun hepsini biliyordu, o zaman Kılıçdaroğlu yargılansın diyorlar. Kendine güveniyorsan, ben yargılanmaya hazırım, kendine güveniyorsan gel beraber yargılanalım.

İki mağduriyet: Suçun şahsiliği

* Size mağdur olan iki olaydan söz edeceğim. Bir polis eşi, polis tutuklanıyor FETÖ’den dolayı. Eşi, özel sektörde çalışıyor. Valilik yazı yazıyor, bunun işine son verin diye. Cezaların şahsiliği diye bir kural vardır. Hadi kocası suç işledi, kadının ne günahı var? Çocuklarına nasıl bakacak o kadın? Hani bunlar ne diyorlardı? Ağacın kökünü yesin demişlerdi, o gariban çocuklara. Ben de onlara diyorum ki, onlar ağaç kökü asla yemeyecek, eğer yiyeceksen sen zıkkımın kökünü ye. 

* Yine bir yazı. Jandarmadan gidiyor. Diyor ki, “aşağıda kimlikleri yazılı şahısların ve çocuklarının kurumunuza herhangi bir kaydının bulunup bulunmadığını bildirin” diyor. Hadi adamı anladık da, çocuklarının ne günahı var? Ben diyorum ya, bunlarda din iman yok diye. 

"Meclis TV'yi kapattılar"

* Siz geldiniz diye, ses düzenini bozdular. Meclis televizyonunu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis başkanına sesleniyorum. Sende onur varsa, sende ahlak varsa, bunu yapan adamı çıkarırsın Meclis’e kapının önüne koyarsın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.