1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu Belli Oldu
Kılıçdaroğlu: 3 Terör Örgütüne Destek Verdiler

Kılıçdaroğlu: 3 Terör Örgütüne Destek Verdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında PKK, IŞİD ve Fethullah Gülen örgütü üzerinden hükümeti ve HDP'yi eleştirdi.

"Ben savcıya gitmem diyemez"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

* Türkiye’yi bu hale, 3 terör örgütüne destek vererek, yardım ve yataklık yaparak getirdiler. Tek tek sayacağım.

* Demokrasilerde ana kural seçimle gelen seçimle gider. Ama seçimle gelen ben hukukun üstündeyim diyemez, ben savcıya gitmem hakime gitmem diyemez. Gidecektir ifadesini verecektir. Hiç kimse yargılamanın dışındadır diye bir ayrıcalığı yoktur Türkiye’de.

* Ben şahsen pek çok davada yargılanıyorum, avukatım var. Gerektiğinde gidiyorum, hakkımı savunuyorum. Yargıdan kaçmak değil, yargı taraflı davranırsa hep beraber eleştiririz. Ama yargıdan kaçmamalıyız. Bazı çevreler suçluyor bizi. Niye dokunulmazlığı kaldırdınız diye… Kürsü dokunulmazlığı hariç, bütün dokunulmazlıkların kaldırılması lazım. Böylece AKP’nin içindeki ByLock’çular da ortaya çıksın.

"Bunları Kandil'e gönderen kim?"

* Diyorlar ki, milletvekillerinin Kandil’le bağlantısı vardı… Allah aşkına bunları Kandil’e gönderen kim? TBMM tutanaklarını açıp baksınlar, orada konuşuluyorlar. Oslo’da masayı biz mi kurduk arkadaşlar? PKK’ya yardım ve yataklık yapanlar bunlar değil mi? Bizi suçluyorlar. İki kanattan eleştiri alıyoruz: Bir PKK iki AKP. Çünkü ikisi de işbirliği yapıyor.

* Diğerleri tutuklu veya hapiste. Bunlar CHP milletvekili mi bunlar? Kim bunlar? Kim bunları buraya gönderdi. Bunun hesabını sormazsam namerdim, bunun hesabını vereceksiniz. Onlar bizi PKK’lı olmakla suçluyorlar. Utanmazlar ve arsızlar.

"IŞİD'e yardım yataklık yaptılar"

* Sadece PKK’ya mı IŞİD’e de yardım ve yataklık yaptılar. IŞİD terör örgütüyle ilgili araştırma önergesi verdik. Kolu kanadı nerededir diye soralım dedik. Kimin oylarıyla reddedildi, AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

* Binali Bey’e sordum. Dedim ki, Musul konsolosluğu basılıp 49 vatandaşımız rehin alındığında siz neden IŞİD’e terör örgütü demediniz? Hangi milletvekiliniz "PKK ve IŞİD terör örgütü değildir" dedi. 70 ilden IŞİD’e militan katıldı. Türkiye sorumlusu kim diye sordum, elini kolunu sallayarak geziyor. IŞİD’e El Nusra’ya tırlarla silah gönderdiler. Küçücük çocuklar yok olsun diye gönderdiler. Bunların yatacak yeri yok.

"FETÖ'ye ne istedilerse verdiler"

* Üçüncü terör örgütü Fetullah Gülen terör örgütü. Ne diyorlardı Gülen ile ilgili olarak. Yere göğe sığdıramıyorlardı. Merkez Bankasına para bile bastırdılar. FETÖ’ye dediler “ne istediyseniz verdik”. Taşeron işçisi kadro istedi vermediler, onlar üniversite istedi 17 tane verdiler. Emekliye vermediler, FETÖ’ye dünyanın arsasını aktardılar. İstanbul’da, Ankara’yı parsel parsel tahsis ettiler bunlara. Ben namuslu yürekli bir savcı arıyorum. Ankara’da arıyorum. Bu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin parsel parsel cemaate verdiği arsalar nerede? Niye sormuyorsunuz? Cesaretiniz mi yok? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.