1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kemal Kılıçdaroğlu Kars ve Ardahan'da
Kemal Kılıçdaroğlu Kars ve Ardahan'da

Kemal Kılıçdaroğlu Kars ve Ardahan'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kars ve Ardahan'a geldi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kars ve Ardahan'a geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölge gezisine; Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'da eşlik ediyor.

KILIÇDAROĞLU ARDAHAN'DA

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 'Yiğitlerim' diye nitelediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile bölge gezisi kapsamında Ardahan'da miting düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Ardahan'da Millet Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi. 

Miting için kürsüye ilk çıkan Mansur Yavaş oldu. Yavaş şunları söyledi: "Biz topal ördekmişiz. Artık bu nefret siyasetinin sonu geldi. 6 parti bir araya geldi. Yapacaklarını imza altına aldılar. İnşallah Kemal Bey Çankaya Köşkü'ne oturacak ve bu ayrımcı dil bitecek." 

Yavaş'tan sonra kürsüye gelen İmamoğlu ise şöyle konuştu: "Ardahan'ı hak ettiği yere biz getireceğiz. Ardahan'ın her tarafla bağlantısı güçlü olmalı. Ülkemizin 13. Cumhurbaşkanının bize emanet ettiği kentleri ülkenin en güzel kentleri haline getireceğiz. Biz milletin evlatları için geliyoruz. İhmal edilenler, yok sayılanlar, hakkı yenenler iktidar olacak. 

"1 KİŞİNİN KONUŞTUĞU DEĞİL 86 MİLYONUN İSTEDİĞİ OLACAK"

Milletin iktidarında Türkiye'yi iki koldan ayağa kaldıracağız. Hem bütün şehirlerimiz hem tüm ülke gelişecek. Devlet aklına sahip 13. cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu öncülüğünde devletimiz hızla toparlanacak. Bir kişinin konuştuğu değil 86 milyonun istediği olacak. 

Ankara'da, İstanbul'da çok büyük bütçeleri yönettik. 4 yıldan uzun zamandır gözleri bizim üzerimizde. Hakkımızda mahkumiyet kararı verecek kadar partizan davranıyorlar. Hiçbir şey bulamadılar çünkü biz ahlaklı ve temiz bir bütçe yönetimi sergiliyoruz. Her şeyi halkın önünde yapıyoruz.

"ÇATLASINLAR, PATLASINLAR"

Çatlasınlar, patlasınlar daha fazlasını yapacağız. 15 Mayıs'tan sonra memleketin bütçesine bereket gelecek. Türkiye'de bir kişinin bile ahlâkından şüphe duymadığı cumhurbaşkanımız geliyor."

İmamoğlu, konuşmasını kalabalıktan yükselen "Her şey çok güzel" olacak sloganıyla bitirdi.

"DEVLET SİZİ BİRİLERİNE MUHTAÇ ETMEYECEK"

Son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geldi. Kılıçdaroğlu sözlerine, "Adalet, Türkiye coğrafyasına gelecek" diyerek başladı. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Ardahan'da değişimi yaşadınız. İstedikleri kadar engel çıkarsınlar, biz bu ülkenin halkına güveniyoruz ve sizin için mücadele edeceğiz. Ev hanımları, sizin bir sosyal güvenliğiniz yok. Aile destek sigortası getireceğiz. Her evde bereketin olduğu bir düzeni getireceğiz. Devlet, yanınızda olacak. Devlet, sizi birilerine muhtaç etmeyecek."

"Onlar beşli çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışıyorum. Onlara 418 milyar dolar aktardılar. Bu parayı söke söke alıp halka vereceğim. Bay Kemal görür ve bu paraların tamamını bu millete verir.

"KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ"

100 bin öğretmenin tamamının atamasını yapacağız, köy okullarını açacağız. Bu düzenin değişmesi için hep beraber sandığa gideceğiz. Söz verdiklerimin tamamını yapacağım." 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler mitingin ardından Kars'a hareket etti.

KARS'TA COŞKULU MİTİNG

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Ardahan'dan sonra Kars'a geldi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars’ta Cumhuriyet Meydanı miting alanında düzenlenen 'Millet Buluşması'nda halka hitap etti.

Miting programında Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı Kars il başkanları ile CHP ve İYİ Parti Kars milletvekili adayları da yer aldı.

Kürsüye ilk çıkan yine Yavaş oldu. Yavaş, konuşmasının büyük kısmında 23 sene boyunca ABB Başkanlığı görevini yapan Melih Gökçek'in faaliyetlerini eleştirdi. Belediye olarak kırsal kalkınma alanındaki yardımlarını anlatan Yavaş şunları söyledi: "Çılgın proje yapacağız diye milletin parasını har vurup harman savuruyorlar. Ankara halkından aldığımız parayı kırsal kalkınmaya, çiftçiye harcadık. Tohumlar, fideler verdik, mazot yardımı yaptık. Daha önce pazarcıları 'terörist' ila etmişlerdi, bu ayın 'teröristi' de kasaplar oldu. Hiçbir hata iktidarın üzerine yapışmıyor. 

Herkesin ayrı yaşam tarzı var. Bunlara saygı duymak dışında bir yöneticinin yapabileceği bir şey yok. Ankara'da kimse 'Bize oy vermedi diye bizi kayırdı' diyemez. Bütün Millet İttifakı belediyelerinde böyle. 

İyi bir Müslümanın ağzından bal damlar benim bildiğim. Bu kadar bağırıdklarına göre iktidarın sonunun geldiklerini görüyorlar ve artık bundan sonra 85 milyona şerefli vatandaş muamelesi yapacak bir yönetim gelecek. Sizlerin oylarıyla önce vatandaşların menfaatlerini koruyan bir yönetim geliyor."

Yavaş'ın ardından kürsüye gelen İmamoğlu ise Kars'ın kültürel farklılıkları bir araya getiren bir şehir olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. İmamoğlu, iktidarı şu sözlerle eleştirdi: "Hükümet aklı milleti bölmekle, ayrıştırmakla meşgul. Bu konuda en ufak bir duraksaması yok. Ben şaşıyorum o akla. Bize huzur lazım. 86 milyona eşit bakan bir yaklaşım lazım. Benim 86 milyon insanın yerli ve milli. Bu memleketin tapusu bizim. Özellikle Çanakkale'den, Sarıkamış'dan beri öyle."

"AYNI AKIL CAMİDE MİTİNG YAPIYOR"

2019'da İstanbul'da iptal edilen seçimleri de hatırlatan İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul biraz meşekkatli oldu. Zor bir seçim yaşattılar. Demokrasi nedir, bir oy bile kazansan saygı duyacaksın. 13 bin oyu yeterli görmediler. 'Bir şeyler oldu' dediler. Çıkıp cuma namazında cami çıkışında 'Çaldılar' dedi bu ülkenin başbakanı. Bir tane bile hırsız bulamadınız, çıkıp özür dilemediniz. Aynı akıl camide miting yapıyor."

İmamoğlu buradaki konuşmasını da "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla bitirdi. 

"KAYYUM UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasının başlarında Kars'a ilişkin sorunlardan bahsetti. Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacakları altyapı çalışmalarından bahsetti:

"Kars'ın doğru düzgün bir stadyumu neden yok? Gençler burada spor yapsın. Gençler, siz bulunduğunuz kentte hem iş bulmalı hem de kalkınmasına katkı sunmalısınız. Hiçbir fabrika satılmayacak. Kars'ı özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Herkesin ürettiği ve çalıştığı önemli bir merkez haline getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına son vereceğiz."

"BAY KEMAL'İN GİDECEĞİ YER ÇANKAYA'DIR"

Samanı, eti, canlı hayvanı dışarıdan alıyorlar. Bu devri bitireceğim. Üreten, büyüyen, güçlü ve herkesin kazandığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Ben bunları söyleyince 'Parayı nereden bulacaksın' diyorlar. Türkiye zengin bir ülke. 27 buçuk yılım devlette geçti. Saray'dakileri hep beraber emekli edeceğiz. Bay Kemal'in gideceği yer Çankaya'dır."

Kılıçdaroğlu, konuşmasına "Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde ırkçılık yapmadan kendi ülkelerine göndereceğiz" ifadesiyle bitirdi. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından milletvekili adaylarını Karslılara tanıtarak oy istedi. Programın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Kars'tan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler