'Kayıkçı Kavgası' Hikayesi.. Kars Belediyesi'nden 'Yeni Otogar' Açıklaması!

'Kayıkçı Kavgası' Hikayesi.. Kars Belediyesi'nden 'Yeni Otogar' Açıklaması!

Kars Belediyesi, birkaç internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında dolaşan "Kars yeni otogar binası neden bitmiyor?" tarzı paylaşımların doğruluğu üzerine açıklama yaptı.

A+A-

Kars Belediyesi “yeni otogar” ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, internet haber siteleri ve sosyal medya platformlarında yayılan paylaşımlara dikkat çekti.

Kars Belediyesi, birkaç internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında dolaşan "Kars yeni otogar binası neden bitmiyor?" tarzı paylaşımların doğruluğu üzerine açıklama yaptı.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; açıklamada, 5 Temmuz 2022 tarihinde İller Bankası A.Ş. tarafından açık ihale usulüyle ihale edilen ve Belediye Başkanlığı ile ortak denetim altında devam eden Kars (Merkez) Otogar İnşaatı ve Bağlantı Yolları Yapım İşi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Projeyle ilgili sözleşme bedeli, iş artışı bedeli, toplam maliyet, yapılan toplam hakediş bedeli gibi finansal detaylar paylaşıldı.

Projenin tamamlanamama sebepleri arasında yaşanan deprem, imalat değişiklikleri, süreçlerdeki aksaklıklar ve ek süre verilen durumlar vurgulandı. Projenin gecikmesinde; ENH hatlarının deplasesi, yol kamulaştırma problemi, ilave imalatlar, imalat değişiklikleri ve diğer süreçlerin etkili olduğu detaylarıyla ilgili bilgi verildi.

İŞİN DEVAM ETMEKTE OLDUĞU VURGULANDI!

Yapılan açıklamada, işin %90 seviyesinde devam ettiği ve henüz bitirilemediği belirtilerek, iş bitirilememesinden dolayı yapılmayan yollar için herhangi bir hakediş bedelinin ödenmediği kamuoyuna duyuruldu.

Kars Belediyesi, projenin devam etmekte olduğu ve süreçle ilgili alınan kararların net bir şekilde anlaşılmasını sağlamasını amaçladığı açıklamanın, bilgi kirliliğine karşı doğru ve güvenilir bilgilerin paylaşılmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

PolitiKARS notu,

Kars Belediyesi'ne sorular yönelten "internet siteleri"nin (?) genel niyetlerinin ne olduğu ise tartışılmaya değer! 

Özetle bizim için bu durum, 'Kayıkçı Kavgası'ndan öte bişey değildir ve kokusu yakında çıkar.. 

  • Halk masallarında sık sık karşımıza çıkan ‘Kayıkçı Kavgası’ deyimi; bir kayıkçının, teknesini paylaşmak istemeyen bir diğer kayıkçı ile yaşadığı kavgayı resmeder...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.