1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Yardımcısı 'Sigara Denetimi' Yaptı
Kars'taki 'Mobbing' İddiası Meclis'e Taşındı

Kars'taki 'Mobbing' İddiası Meclis'e Taşındı

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde "taciz ve mobbing"e maruz bırakıldığı iddia edilen Olcay Senem’i Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na sordu. 

A+A-

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde "taciz ve mobbing"e maruz bırakıldığı iddia edilen Olcay Senem’i Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na sordu.

PolitiKARS editörlerinin ajanslardan derlediği bilgilere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, 8 yıldır Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde çalışan kanser tedavisi gören Olcay Senem’e dönük "taciz ve mobbing" iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi sunan HDP'li Züleyha Gülüm, Olcay Senem'in “kurum müdürünün ‘özel sekreterliğini’ yapmasını istediğini, bunu kabul etmediği için de yaklaşık dört yıldır sağlık ve çalışma hakkının engellendiğini, tacize ve mobbinge maruz kaldığını, bu nedenlerle ağır travma yaşadığını ve kendisine kanser teşhisi konulduğunu” ilettiğini ifade etti.

Senem’in sekreterlik yapmayı kabul etmediği için temizlik işlerinde çalışmaya başladığını belirten Gülüm, kurum müdürünün taciz, mobbing ve hakaretlerinin sürdüğünü paylaşarak, “Bu kapsamda etkin ve yeterli bir soruşturma yürütülmesi için herhangi bir girişiminiz bulunmakta mıdır? İşyerinde kadınlara yönelik cinsel taciz suçlarına dair verilerin toplanması ve raporlanması için hükümetinizin bir çalışması var mıdır?” diye sordu.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm soru önergesinde şu soruları yöneltti:

  • Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Böyle bir soruşturma başlatılmış ise hangi aşamadadır? Böyle bir soruşturma başlatılmamış ise bunun sebebi nedir?
  • Olcay Senem’in Kültür ve Turizm Bakanlığına yapmış olduğu şikâyetinin üzerinin örtüldüğü ve mesai arkadaşlarının şahitlik etmemesi için kurum müdürü tarafından tehdit edildiği doğru mudur? Bu kapsamda etkin ve yeterli bir soruşturma yürütülmesi için herhangi bir girişiminiz bulunmakta mıdır? 
  • Kars Vali Yardımcısı tarafından sarf edildiği iddia edilen “Senin gibi bir sürü kadın tacize uğruyor, her müdürün başına adam mı dikelim” ifadeleri hakkında bir açıklama yapacak mısınız?
  • İşyerinde kadınlara yönelik cinsel taciz suçlarına dair verilerin toplanması ve raporlanması için hükümetinizin bir çalışması var mıdır?
  • Son 5 yıl içerisinde işyerinde cinsel tacize maruz kaldıkları gerekçesiyle kaç kadın şikâyette bulunmuş, kaç dava açılmış, faillerin kaçı yargılanmış, kaçı ceza almıştır?
  • Kadınların işyerlerinde maruz kaldıkları cinsel taciz ve mobbingin etkin soruşturulmaması veya cezasızlıkla sonuçlanması bu tür suçların artmasına sebep olmaktadır. Taciz faillerini koruyan taraflı yargılamanın son bulması için hükümetinizin bir girişimi var mıdır?”

Haberin öncesi...

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakkında Taciz ve Mobbing İddiası

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü tarafından 8 yıldır taciz ve mobbing yaşadığını öne süren Olcay Umut Senem, “Şikâyetlerim dikkate alınmadı. Artık birileri sesimi duysun” dedi.

İl Müdürü ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek “iftira” olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile yayın yapan yeni1mecra.com internet sitesinde Ali Haydar Çelebi imzasıyla yayımlanan habere göre, Olcay Umut Senem daimi işçi olarak 8 yıl önce “Torba Yasa” kapsamında 7 kişi ile birlikte Kars Belediyesi’nden Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Çalıştığı günden bu yana Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü'nün sözlü tacizine, hakaret ve tehditlerine maruz kaldığını öne sürdü.

İL MÜDÜRÜ İFTİRA DEDİ

İddialarla ilgili Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, kendisine iftira atıldığını belirterek, konu ile ilgili şikayette bulunduğunu ifade etti.

Haberin uzantısı...

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay hakkındaki iddialar üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Hakan Doğanay yaptığı paylaşımda; "Hakkimda sosyal medyada yalan,yanlış ve asılsız iddia ve iftiralarla ilgili olarak Adlı makamlara gerekli müracaat tarafimca yapılmıştır.Amac şahsımı yıpratmak ve şahsi çıkarları doğrultusunda kurumumuzu kullanmaktan öteye bir şey değildir. Kamuoyuna saygılarımla..." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler