1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karslılar ‘Nöbet’ Tutmaya Devam Ediyor
Kars’ta 'Yaz Spor Okulları' Açıldı

Kars’ta 'Yaz Spor Okulları' Açıldı

Kars’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yaz Spor Okulları" düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Kars’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yaz Spor Okulları" düzenlenen törenle açıldı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; yaklaşık 18 farklı branşta açılan spor okullarında sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek hedeflenirken, 5-18 yaş arası yaklaşık 500 sporcu, atletizm, badminton, basketbol, boks, buz pateni, buz hokeyi, jimnastik, curling, futbol, güreş, hentbol, judo, karate, taekwondo, tenis, voleybol, wushu ve yüzme dalında haftada 6 gün eğitim alacak.

Kars Atletizm Pisti'nde önceki gün (3 Temmuz) düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü personeli, antrenörler, veliler ve sporcular katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Ayhan Yüreğir, “2023-2024 dönemi GSB spor okulları bugün itibariyle başlıyor. Bakanlığımız; yaz aylarında başlayan ve yıl boyunca devam eden GSB Spor Okulları ile gençlerimiz ve çocuklarımızın bilişsel, psikolojik ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmaktadır. 18 farklı branşta, 31 antrenör 27 eğitim görevlisi ile gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayacak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Buz Pateni, Buz Hokeyi, Cimnastik, Curling, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu ve Yüzme branşlarında eğitimler verilecekti” dedi.

Yüreğir, “Uzman ekiplerimizle spor okullarımıza kayıt yaptıran çocuklarımızı ve gençlerimizi daha başarılı olmaları için takip edecek ve başarılı sporcularımızın müsabakalara ve spor faaliyetlerine katılımını sağlayacağız. Çocuklarınızı GSB spor okullarına kayıt ettirdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Şu ana kadar bin 500 başvura aldık, bu başvuru sayısının 5.000'i geçeceğini tahmin ediyoruz. Bu anlamda tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Bir ülkenin gelişimi insanlarıyla, insanların gelişimleri sporla sağlanmaktadır” diye konuştu.

Faaliyetlerin, Eylül ayında okulların açılacağı tarihe kadar devam edeceği kaydedildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.