1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Kars Valisi Rahmi Doğan Arpaçay’da
Kars’ta, Uyuşturucu ve Okulların Güvenliği Toplantısı

Kars’ta, Uyuşturucu ve Okulların Güvenliği Toplantısı

Kars’ta, uyuşturucu madde ile mücadele, okullardaki güvenlik konuları, düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

A+A-

Kars’ta, uyuşturucu madde ile mücadele, okullardaki güvenlik konuları, Vali Rahmi Doğan, Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, 5 okulun MOBESE ile kontrol edileceğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlene toplantıda açıklama yapan Vali Doğan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci sınıflar için 11 Eylül’de diğer sınıflar için 18 Eylül itibariyle başlayacağını söyledi.

Doğan, “Eğitim-öğretim yılı başlamadan önce gerek Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yapılacak genel olarak muhtarlarımızla ve aile birliği başkanlarımızla birlikte değerlendirme yapacağız. Okul güvenliği, çevre güvenliği, çocuklarımızın uyuşturucudan korunması ile ilgili alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere bir araya geldik. Dün İçişleri Bakanlığı başkanlığında video konferans sistemiyle 81 il ibaresiyle Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı Türkiye çapında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda bir takım kararlar alındı, bir takım istişarelerde bulunuldu. Bugün 81 ilde Valiler ve ilçelerde de Kaymakamlar başkanlığında benzer toplantılar yapılacak, yapılıyor. Bu toplantı neticesinde alınan kararları yıl içerisinde takip edeceğiz, birlikte değerlendireceğiz, varsa sorunlar bu sorunları çözeceğiz. Bu toplantıda da hem sivillere yönelteceğimiz konular var hem sizlere yönelteceğimiz konular üzerine istişarelerde bulunacağız. Temennimiz yeni kız çocuklarımızın iyi bir eğitim-öğretim yılı geçirmesi, onların yetişmesi için, onların başarılı olabilmesi için devlet olarak, millet olarak, aile olarak, toplum olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü devlet ciddi yatırımlar yapıyor, eğitime ciddi paralar harcıyor ama çocuklarımıza geri dönüşü ne kadardır? Bunları da burada tartışacağız” dedi.

“Kars’ta okul MOBESE ile kontrol edilecek”

Kars’ta 5 tane okulun kamera sisteminin MOBESE ile entegresinin olacağı ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olarak bir uygulama başlatıldı. Kritik okullarda, riskli okullarda kamera sisteminin MOBESE’ye bağlanması ile ilgili bir karar alındı. Türkiye çapında 762 tane okula konacak kameraların bizim kendi güvenlik sistemine MOBESE olarak da tabir ettiğimiz sisteme entegre edilecek. Tabi Valilikler olarak da ilaveten yerel imkanları kullanarak Valiliklerden de benzer taleplerde bulunuldu. Bizim ilimize 762 tane kameradan 2 tane okula kamera yerleştirilmesi öngörülmüş, biz de Valilik olarak 3 tane kamera yerleştireceğiz ve toplam 5 tane okulumuzda bulunan kameraların MOBESE’ye entegresi sağlanacak. Ama tabi okullarımızın 229 tanesinde kapalı devre kamera sistemi mevcut. Her okulda neredeyse kritik veya il ve ilçe merkezindeki okullarımızın tamamının yakınına bir kamera sistemimiz var, onlar kapalı devre kamera sistemleri. Bu 5 tane okullardaki kuracağımız kameralar artık MOBESE tarafından da izlenebilecek, dolayısıyla orada herhangi bir olay olduğunda veya olaydan önce şüpheli harekette güvenlik güçlerimiz oradaki hareketleri takip edecek. Tabi hedef bu kameraların tamamının kendi güvenlik sistemimiz MOBESE’ye entegresidir” diye konuştu.

Vali Rahmi Doğan, açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kars Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kars’ta, Uyuşturucu ve Okulların Güvenliği Toplantısı

Kars’ta, Uyuşturucu ve Okulların Güvenliği Toplantısı

Kars’ta, Uyuşturucu ve Okulların Güvenliği Toplantısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.