1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'tan Aday Adaylıklarını Açıklayanlar
Kars’ta 'Topçu Atışı' Yapılacak

Kars’ta 'Topçu Atışı' Yapılacak

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Dağı bölgesinde 17-30 Ekim 2022 tarihleri tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

A+A-

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Dağı bölgesinde 17-30 Ekim 2022 tarihleri arasında ağır silah atışları yapılacağından, bölgeye belirtilen tarihlerde can ve mal güvenliği açısından giriş çıkışlar yasaklandı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'taki Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda 17-30 Ekim 2022 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada,

"Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı (Akbaba) Atış ve Tatbikat Alanı'nda 17-30 Ekim 2022 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

Yolaçan, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Karacaören, Gelirli, Karakale, Hacıhalil, Kümbetli, Dikme, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Azatköy, Ataköy'ü kapsayan alan, can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz ediyor.

Bu nedenle vatandaşların belirtilen bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, araziye giriş-çıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14. Mekanize Tugay Komutanlığına veya İl Jandarma Komutanlığına bilgi verilmesi gerekmektedir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.