1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Cinayet Zanlıları Tutuklandı
Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta tarih yok edilİyor, yok olan tarihe de yetkililer sadece bakıyor.

A+A-

Kars’ta tarih yok ediliyor, yok olan tarihe de yetkililer sadece bakıyor.

İHA'nın haberine göre, Kars Kalesi’nin hemen arkasında bulunan merdivenli girişin kimliği belirsiz kişi ve kişilerce taşları kırılarak zarar verildi.

Kars’ta bir çok tarihi yapı gözler önünde yıkılıp kaybolurken, elde bulunan tarihi değerlere ise yetkililer sahip çıkmıyor. Kars Kalesi’nin arkasında bulunan kapısının girişi için yapılan merdivenler ve nöbetçi kulübeleri kimliği belirsiz kişilerce yıkılmış, taşları kırılmış ve bazı yerleri ise defineciler tarafından kazılarak zarar görmüş vaziyette bulunuyor.

Her gün yüzlerce insanın gerek araçlarıyla ve gerekse yürüyerek çıktığı Kars Kalesi’nin arka giriş kapısını kullanmak için yapılan tarihi merdivenlerin taşlarının kırılması vatandaşları rahatsız etti.

Kars’ta tarihi değerlere yeterince sahip çıkılmadığını ifade eden vatandaşlar, “Türkiye’nin hiçbir kentinde bu kadar tarihi değer yok. Neden bu değerlere sahip çıkılmıyor. Tarihi yapılardan kim sorumlu, sorumlu olanlar neden bunları korumuyor” diyerek tepki gösterdiler.

Öte yandan Kars Kalesi’nin arkasında bulunan Kafkas Kartalı filmine ev sahipliği yapan tarihi merdivenlerin duvarları resmen balyozla kırılmış durumda, merdivenlerin basamaklarında bulunan kulübeler içi ise içler acısı, içkicilerin mekanı haline gelen kulübeler, defnecilerden de nasibini almış bulunuyor.

Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

Kars’ta Tarih Yok Ediliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.