1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta Gölete Giren Genç Boğuldu
Kars’ta ‘Şap Aşısı’ Uygulaması Başladı

Kars’ta ‘Şap Aşısı’ Uygulaması Başladı

Kars'ta, şap hastalığını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, aşılama çalışması başlatıldı.

A+A-

Kars'ta, şap hastalığını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, aşılama çalışması başlatıldı.

PolitiKARS'ın haber ajanslarından derlediği bilgilere göre, Kars Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, bölge genelinde eş zamanlı aşılamanın devam ettiğini söyledi.

Şap hastalığı nedeniyle hayvan hareketini durdurarak, hayvan pazarlarını kapattıklarını ve bugün (14 Mart) itibariyle de biz Kars'a ulaşan şap aşısını yapmaya başladıklarını, endişelenecek bir durumun olmadığını vurgulayan Altıntaş, "Her şey kontrol altında, arkadaşlarımız zaten bu işleri biliyorlar. Türkiye genelinde aşılama çalışmaları devam ediyor. İleriki süreçte, ilkbahar şap aşılama kampanyamız var. Kars'taki bütün büyükbaş hayvanları aşılayacağız ondan sonra da normale döneceğiz." diye konuştu.

Altıntaş, aşılamanın 7 ilçe ve kent merkezinde eş zamanlı olarak yapıldığını belirtti.

İzinlerin de iptal edildiğini ifade eden Altıntaş, "Bütün arkadaşlarımızla cumartesi ve pazar günleri bile aşılama yapmayı düşünüyoruz. Elimizden geleni yapacağız, bir an evvel aşılamalarımızı bitirdikten sonra da normal rutine döneriz. Hayvanlarımız zaten içeride; aşılamalar bitmeden yani bu karantinaya kalkmadan dışarıya çıkartmayalım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler