1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’da Katledilenler Anıldı
Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası

Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası

Kars ve bölgedeki 'Canlı Hayvan Pazarları' şap hastalığı nedeniyle kapatılarak, hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle belli oranda durduruldu.

A+A-

Kars ve bölgede mal meydanı olarak bilinen  'Canlı Hayvan Pazarları' şap/dabak hastalığı nedeniyle kapatılarak, hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle belli oranda durduruldu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin farklı illerinde Hayvanlarda görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatıldı. 

Bakanlık, hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla; ithalat, ihracat ve kesim amaçlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketlerini yasakladı. 

KARS

Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle tüm il içi ve il dışı hayvan hareketi durdurulmasının ardından, 9 Mart 2023 Perşembe gününden geçerli olmak üzere Kars ve Selim'deki hayvan pazarlarının kapatıldığı kaydedildi. 

Pazarların ne zaman açılacağı ile ilgili açıklama yapılmazken, Kars'tan diğer illere yapılacak olan sevkiyatlar durdurularak, hızlı bulaşma riski olan şap hastalığına tedbir olarak dezenfekte çalışmalarının da başlatıldığı belirtildi.

Türkiye'de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinlerinin de iptal edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler