1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor Kocaköy ve Halıkışla'yı Sel Vurdu
Kars’ta Oylar Yeniden Sayıldı

Kars’ta Oylar Yeniden Sayıldı

‪Kars’ta değişen yok.. MHP’nin itirazı sonucu değiştirmedi... HDP Kars’ı 12,192 oyla kazandı...‬

A+A-

HDP’nin kazandığı Kars’ta MHP’nin itirazı kabul edildi, sayım yeniden yapılıyor...

MHP Kars’ta seçim sonuçlarına itiraz etti. İtiraz sonucunda oyların tekrar sayılmasına karar verildi.

Güncelleme: 03.04.2019 saat 10.01

* Sayılan 167 sandık sonucuna göre HDP'nin oyunun 12,192 olduğu belirtildi..

tutanak.jpeg

Ayhan Bilgen, Kars’ta MHP’nin başvurusu üzerine YSK’nın hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebini kabul ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Bilgen, “Birçok ilde yeniden sayım talebimiz reddedilirken Kars’ta MHP’nin hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebi kabul edildi” dedi.

Ayhan Bilgen: Hiç bir somut delil yokken!

MHP’nin yeniden sayım talebinin kabul edilmesini eleştiren Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen “Birçok ilde yeniden sayım talebimiz reddedilirken Kars’ta MHP’nin hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebi kabul edildi” diyerek karara tepki gösterdi.

Kars’ın iradesine sahip çıkacağız 

Bilgen paylaşımlarına şöyle devam etti: “Belediye personelinden yetkisini aşarak temlik işlemi yapanlar bunun hesabını verecek. Usulsuz muhasebe işleri için zaman kazanmak dışında yeniden sayımla bir şey çıkmaz.Sandıkta olduğu gibi adliyede de Kars’ın iradesine sahip çıkacağız. “

” Yeniden sayımda HDP oylarının arttığını MHP oylarının düştüğünü göreceksiniz. Belediyede yangından mal kaçırma derdine düşenler için müfettişleri göreve çağırıyoruz. Elimizdeki hukuksuzluk belgelerini mazbatayı aldığımız gün yargı ve kamuoyuna sunacağız. “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler