Kars'ta 'Kar Yağışı ve Tipi' Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

Kars'ta 'Kar Yağışı ve Tipi' Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

Kars ve bölgede kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

A+A-

Kars ve bölgede kar yağışı ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bölgede iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşımda aksamalar meydana gelirken, sürücüler kar ve tipi ile birlikte buzlanmada zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekipleri, bölge genelinde kar ve tipinin etkili olduğunu belirterek, sürücüleri zincirsiz yola çıkmaması konusunda uyarıyor.

...haberin uzantısı 

Bölgede bir süredir devam eden ve sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı yüksek kesimlerinde tipiye dönüşürken, görüş mesafesinin de büyük ölçüde düştüğü kaydedildi.

KARS/DİGOR - IĞDIR YOLU FELÇ

Kars/Digor - Iğdır kara yolunun Tekneli köyü mevkiinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı da durma noktasına getirdi.

Kar yağışı ile tipi Kars/Digor - Iğdır kara yolunda çok sayıda araç mahsur kaldı. Saatlerce bekleyen araçlar kepçelerle çekilerek mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı.

Buzlanan yolda araçlar kontrollü bir şekilde seyrederken, kara yolunda karayolları ekipleri de çalışma yapıyor.

ARDAHAN-ŞAVŞAT YOLU KAPANDI 

Ardahan ve bölgeyi Karadeniz'e bağlayan Ardahan-Şavşat kara yolu, kar ve yoğun tipinin oluşturduğu buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçlara kapatıldığı belirtildi.

KARS'TA 7 KÖY YOLU KAPANDI

Kars'ta 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Kar kalınlığı bazı bölgelerde 20 santimi bulurken, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 7 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. 

Kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

ÇILDIR GÖLÜ'NÜN ETRAFI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ardahan ile Kars arasında yer alan, doğal güzelliği ile her mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Çıldır Gölü'nün çevresi beyaza büründü.

cildir-001.jpg

Bölge genelinde etkili olan kar, güzellikleri de beraberinde getirdi.

Kars ile Ardahan sınırlarında bulunan ve özellikle kışın buzla kaplı yüzeyinde atlı kızak gezintisi yapılan Çıldır Gölü'nün çevresi de karla kaplandı.

TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Ülkeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, Kars/Arpaçay – Ardahan/Çıldır kara yolunda ulaşım dururken, çok sayıda TIR, kamyon ve otomobil yolda kaldı.

Hava sıcaklığının eksi 6 dereceye düştüğü bölgede, birçok TIR yolda kaldı ve bazı sürücüler il merkezine dönmeyi tercih etti.

Kars’ın Arpaçay ilçesi ile Ardahan'ın Çıldır ilçesini birbirine bağlayan ve buz tutan kara yolunda yoğun kar nedeniyle aksamalar yaşanıyor. Ulaşım güçlükle sağlanırken, çok sayıda TIR, kaydı ya da yolda kaldı. Bölgede araç kuyrukları oluşurken, Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.