1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nde Yeni Dönem.. Görev Dağılımı Yapıldı
Kars'ta Partililer 'CHP İl Yönetimi'ne Tepki Gösterdi

Kars'ta Partililer 'CHP İl Yönetimi'ne Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı önüne gelen bir grup, il başkanı ve yönetimine tepki gösterdi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı önüne gelen partililer, il başkanı Onur Uludaşdemir ve yönetimine aday belirleme sürecini yönetemedikleri için tepki gösterdi.

Kars’ta kirli pazarlıklarının yapıldığını iddia eden partililer, CHP Kars İl Başkanlığı önüne gelerek il başkanı ve yönetimine istifa çağrısı yaptı.

PolitiKARS'ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre, önceki gün (13 Şubat) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı önüne gelen bir grup, il başkanı ve yönetimine tepki gösterdi.

chp-006.jpg

ÇİRKİN OYUNLAR OYNANDI

CHP’den Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Yakup Uluman, Kars’ta kirli oyunlar onandığını ileri sürerek, “Kars’ın hep yaşadığı şey midir nedir bilmem, Kars’a en çok uzun zaman önce Kars’tan göç etmiş başka illerde siyaset yapanlar müdahil olmaktadır. Bu dışarıdan müdahaleler Kars’a ve partiye zarar vermektedir. Sonuç olarak adaylaşma süreci yönetilemedi. Hak hukuk adalet diye 450 kilometre yol yürüyen bir partide bu kuralların hepsi çiğnendi. Halkı demokrat ilkeler çiğnendi. Çok çirkin oyunlar oyandı. Bütün bunlar CHP’ye yakışmamaktadır” dedi.

Kars CHP’de yaklaşık 9 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaptığına dikkat çeken Uğur Can Vergül, mevcut yönetime tepki gösterdi.

CHP KARS BAŞKANI’NI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’i istifaya davet eden Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Vergül, “Bizler CHP’nin bugüne kadar ileriye gitmesi için mücadele ettik. Ama bugün kamuoyunda yapılan anketlerde 7 aday adayının yarıştığı, ama 5’inci sıradaki adayın aday gösterilmesine ve kirli pazarlıklara karşı gelerek tepkimizi gösteriyoruz. CHP’nin il başkanını istifaya davet ediyoruz” diye tepki gösterdi.

30 YILDIR BU PARTİ KARS’TA BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARAMIYOR

Kars’ta CHP’nin 30 yıldır belediye başkanı çıkaramadığını vurgulayan Asım Demir, “Benim sitemim şudur. 30 yıldır bu parti Kars’ta belediye başkanı çıkaramıyor. Ve burada 3 kez yoklama yapıldı. Hem il teşkilatı, hem genel merkez olarak bize şunu bildirmeleri lazım. 1’inci sırada kim çıktı. 2 ve 3’te kim çıktı, bunu halk bilmek ister. Kars halkını 2 parti arasında kutuplaştırdılar. Zorluyorsunuz, halk bunu istemiyor. Temayül yoklamasında kimler çıktı, hem il teşkilatı hem genel merkez bunu aydınlatması lazım. Yoksa bu parti kazanamaz” diye konuştu.

Öte yandan Kars’ta geçtiğimiz günlerde Akyaka ilçe teşkilatı da toplu olarak istifa etmişti. Suların durulmadığı CHP’de bazı partililer ise CHP’nin Kars’ta zayıf aday gösterdiğini ve DEM Partisi ile ittifak yaptığını iddia etti.

..ilgili haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars eski İl Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Taner Toraman, kurultayda eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için üzerinin çizildiğini ve aday gösterilmediğini iddia etti.

taner-toraman-004.jpg

CHP'Lİ TORAMAN, "BENDEN İNTİKAM ALDILAR"

Taner Toraman, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğim için benden intikam aldınız. Sayın Özgür Özel ile yaptığım görüşmedeki kin ve nefret duygusunu orada hissettim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı Taner Toraman, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğim için benden intikam aldınız. Sayın Özgür Özel ile yaptığım görüşmedeki kin ve nefret duygusunu orada hissettim” dedi.

Toraman; CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Parti Meclisi (PM) Üyesi Uğurcan Irak ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in anket, mülakat, STK görüşleri ve halk iradesini boşa saydıklarını belirtti.

Toraman açıklamasında, “Ahbap çavuş ilişkilerini kullanarak illere, ilçelere atama yaptırarak kadrolaşacağınızı zannediyorsunuz” diye sürdürdüğü açıklamasında; “Sırf kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın durdu diye, “memnuniyet anketinden 1. çıkan” isimleri tasfiye etmek, parti içinde kimlik/mezhep siyaseti yapmak; sizi tarihe geçirecek ve “değişimin” aslında “belediye başkanlıklarına çökmeden ibaret” bir hikâye olduğunu tescilleyecektir!

Parti içerisinde Oligarşi yaratarak kendilerini mahşerin 3 atlısı gibi gören genç PM Üyesi Uğurcan Irak, İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Kars’ı ben atayacağım diyen Ensar Aytekin ve merkez ilçe başkanı Yusuf Kanbay kendilerine yeni bir aday buldular.

Buldukları bu hemşerimizi genel merkeze götürmelerine rağmen adaylaştıramadılar. Yaptıkları bu çalışmalar boşa çıktı. İstanbul sevdasıyla Kars İl örgütünün, üyelerinin  ve özellikle Karslı seçmenlerimizin iradesini yok saydılar...” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler