1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. ‘Bölge’de Sağanak Yağış Uyarısı
Kars'ta 'Cazibe Merkezleri Programı’ Toplantısı

Kars'ta 'Cazibe Merkezleri Programı’ Toplantısı

Bölgenin 23 kentini kapsayan cazibe merkezlerinin "TRA2 Bölgesi"yle ilgili ilk toplantısı Kars’ta yapıldı.

A+A-

Yatırım-Destek Hamlesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 23 kenti kapsayan cazibe merkezlerinin TRA2 Bölgesiyle ilgili ilk toplantı Kars Valisi Rahmi Doğan Başkanlığı’nda Kars’ta yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nde Vali Rahmi Doğan başkanlığında düzenlenen toplantıya SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen ile kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları katıldı.

Toplantıda cazibe merkezleriyle ilgili sunum yapan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 kenti kapsayan Cazibe Merkezleri Programı’nın Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandığını ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı’nın Kalkınma Bakanlığı tarafından koordine edileceğini belirten Kapu, uygulama, denetim ve gözetimden bakanlığın sorumlu olacağını ifade etti.

Kapu, “Kalkınma Bankası, Yatırım ve Üretim Destek Paketi Kapsamında şu destekleri verecek: Danışmanlık Hizmetleri Desteği, Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi Desteği, Anahtar Teslim Fabrika Binası Yapım Desteği, Sıfır Faizli Yatırım Kredisi Desteği, İşletme Kredisi Desteği, Üretim Tesislerini Taşıma Desteği ve Çağrı Merkezi Yatırım ve İşletme Desteği verecek” dedi.

“PROGRAMIN ÖNCELİK KRİTERLERİ”

SERKA Genel Sekreteri Kapu, desteklenecek yatırımlara ilişkin öncelik kriterlerini de şöyle açıkladı:

“Program kapsamında imalat, sanayi sektörleri ile çağrı merkezi sektörü desteklenecektir. Yatırım, yapılabilir ve sürdürülebilir bir projeye dayanacak, illerde ve bölgelerde arz ve talep dengesi gözetilerek atıl kapasite oluşturulmayacak. Yatırımlarda asgari 30 kişilik istihdam şartı (çağrı merkezleri için 200 kişi), proje ile ilgili alanda tecrübe sahibi olmak, organize sanayi bölgesinde bulunması, yerli makine/teçhizat kullanımı, yerli teknoloji kullanımı, yatırımın ileri geri bağlantıları ile diğer alt sektörleri tetikleyecek nitelikte olması, ihracat taahhüdünün olması, yatırımın asgari yüzde 30 oranında öz kaynakla gerçekleştirilmesi ve desteğin öz kaynak ile orantılı kullandırılması gibi kriterlere öncelik verilecektir.”

Kapu’nun sunumunun ardından Vali Rahmi Doğan, cazibe merkezleriyle ilgili detayların resmi gazetede yayınlandığını belirtti.

Doğan, “Biz de vakit kaybetmeden neler yapabileceğimizi konuşmak için toplandık. Benzer toplantıları İstanbul’daki bölge işadamlarıyla yaparak onları yatırım yapmaya davet edeceğiz” diye konuştu.

Vali Doğan, yatırım yapmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini ve yatırımcılara yardımcı olacaklarını kaydetti. Konuşmasının ardından Vali Doğan, toplantıyı ilgiyle takip eden katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kars'ta 'Cazibe Merkezleri Programı’ Toplantısı

Kars'ta 'Cazibe Merkezleri Programı’ Toplantısı

Kars'ta 'Cazibe Merkezleri Programı’ Toplantısı

Kars'ta 'Cazibe Merkezleri Programı’ Toplantısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.