1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Yıldırım İsabet Eden Kişi Öldü
Kars'ta Azerbaycan’ın Bağımsızlık Törenleri

Kars'ta Azerbaycan’ın Bağımsızlık Törenleri

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25. yılı dolayısıyla Kars’ta kutlama törenleri yapıldı.

A+A-

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25. yılı dolayısıyla Kars’ta kutlama törenleri yapıldı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’nca Azerbaycan'nın bağımsızlığını kazanmasının 25. yıldönümü etkinlikleri Haydar Aliyev Parkı’ndaki Aliyev’in büstüne kırmızı karanfil bırakılması ve saygı duruşuyla başladı.

Azerbaycan Kars Başkonsolos Nuri Guliyev, “1991 yılında Azerbaycan’ın bağımsızlığı ilan oldu. Bu yıl 25’nci yılıdır. 11 Ekim tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev’in talimatıyla Ekim-Kasım ayında 25’nci yılını kutlama törenleri vardı. Bugün de Kars’ımızda, güzel Kars’ımızda soğuk olmasına rağmen, karı olan Kars’ımızda kutlama töreni düzenledik. Bugün rahmetli ulu önderimizin heykeline karanfil bırakarak, saygımızı, sevgimizi bir daha gösterdik” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25. yıldönümü etkinlikleri bugün saat 19.00’da Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda devam edecek. Etkinliklere; Azerbaycan Milletvekilleri Eldar İbrahimov ve Nizami Caferov’da katılacak.

Haberin devamı..

25. Yıldönümü Törenleri

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 25. Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Rahmi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Başkonsolos Nuri Guliyev, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve çok sayıda davetli katıldı.

Her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, “1918’de ilan edilmiş bağımsızlığımız, maalesef elimizde olmadan bağımsızılığımızı kaybettik. Ve 1991’de yeniden kazanmış olduk. Bağımsızlığı kazanmak çok zordur ama bağızmsızlığı koruyup, kollamak, geliştirmek, bunu inkişaf ettirmek daha da zordur. 1991’de bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz dönemde, Azerbaycan hem iç, hem dış savaşa maruz kalmış bir tarihi yaşıyordu. Ve şükürler olsun ki o zaman Azerbaycanımızın milli lideri rahmetli Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev, Azerbaycan’daydı. Tecrübesiyle Azerbaycan’ı devlet olarak tanıttı, güçlendirdi. Ve bugünkü günümüze getirdi” dedi.

Program daha sonra Azerbaycanlı öğretim üyelerinin konuşmasıyla devam etti. Program slayt gösterisi ve şiir dinletisiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.