Kars'ta 1 Mayıs'a Çağrı

Kars'ta 1 Mayıs'a Çağrı

Kars’ta 1 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.

A+A-

Tüm dünya’da ve Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da işçi sınıfı, sendika temsilcileri, siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlayacak.

Kars'ta 1 Mayıs'a katılım çağrısının ortak basın açıklamasını "1 Mayıs Tertip Komitesi" adına Yılmaz İnce, Eğitim Sen il temsilciliğinde yaptı.

1-mayis.jpg

1 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek olan mitinge ünlü sanatçı Servet Kocakaya’nın da katılacağı bildiren İnce, yaptığı basın açıklamada:

“Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin, emeğiyle bu ülkeyi var edenlerin 1 Mayıs’ta Yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da meydanlarda olacağını açıklamasında belirten İnce: “Çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamı savunanlar buluşuyor. Kıdem tazminatının gaspına hayır diyen emekçiler buluşuyor. Taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına hayır diyen emekçiler buluşuyor. Yüz binin üzerinde kamu emekçisini ve işçiyi, haklarında hiçbir yargı kararı bulunmadan işinden eden Kanun Hükmünde Kararnamelere hayır demek için buluşuyor.

Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, şekerini, deresini, ormanını, tarlasını, ülkesini ve geleceğini savunanlar buluşuyor.

Açlık, yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkûm edilenler, geçinemiyoruz diyenler, işsizler buluşuyor.

Emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, laiklik, adalet mücadeleleri buluşuyor. Yaşamını, doğasını, aklını ve memleketini, sermayenin ve tek adam rejiminin kuşatmasına karşı savunanlar buluşuyor.

Şiddete, ayrımcılığa, tacize, tecavüze, yok sayılmaya karşı emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir diyen kadınlar buluşuyor.

Savaşa karşı eşit, özgür ve bir arada kardeşçe yaşamı savunanlar buluşuyor.

10 Ekim Ankara katliamı ile aramızdan alınan 103 yoldaşımızı unutturmamak için on binler buluşuyor. Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri buluşuyor. Halkın ortak varlığı olan su ve ormanlarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine direnen doğa dostları buluşuyor.

Tarlasındaki ürünü para etmeyen çiftçiler buluşuyor. Bu ülke için çalışan ama en temel hakları yok sayılan milyonlar, yurttaş olduklarını hatırlatmak için, Cumhurun kim olduğunu göstermek için, Kadın erkek, genç yaşlı çocuk birlik-mücadele ve dayanışma için buluşuyor.

Türkiye’de milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmamak için buluşuyor. Birlikte bir arada kazanacağımız rengârenk, güneşli güzel günlerin, emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için buluşuyor.

“Et Balık Kombinasını Çimento Fabrikasını elimizden aldınız, Şekeri Fabrikasını da peşkeş çekmenize izin vermeyeceğiz” diyen Kars halkı buluşuyor. “Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız. Haydi, hep beraber, birlik olarak, dayanışmamızı güçlendirerek mücadelemizi büyütmek için”  1 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 10:30’ da sanatçı Servet Kocakaya’nın da katılacağı mitingimize bütün Kars halkımızı Cumhuriyet Meydanına davet ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler