1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 1 Mayıs Etkinlikleri
Kars'ta 1 Mayıs Etkinlikleri

Kars'ta 1 Mayıs Etkinlikleri

1 Mayıs, tüm dünya’da ve Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da kutlandı.

A+A-

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, kentte katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında yaptığı konuşmada "Özgürlük yoksa emek de yoktur. İşçi haklarını savunuyorsanız, bununla birlikte Kürtlerin hakkını da savunacaksınız" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl Kars'ta coşkuyla kutlandı. Kars Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamaya HDP’li Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Eylem Çelik, CHP’li Susuz Belediyesi Başkanı Orhan Yantemur'un da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. 

Programda ilk konuşmayı 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Yılmaz İnce yaptı. 1 Mayıs’ın tüm dünyada bütün emekçilerin dil, din, ırk, mezhep ayırt etmeksizin kutladığı, mücadele ve dayanışma günü olduğunu söyleyen İnce, Türkiye’de ise “İş kazalarının örtbas edildiği, sendikasız, sigortasız, güvencesiz çalıştırmanın kalıcı hale getirilmek istendiği, baskının, şiddetin, yasaklama ve keyfiliklerin arttığı, hukukun ayaklar altına alındığı bir ortamda 1 Mayıs’ı kutladıklarını” ifade etti.

'KARANLIĞIN PERDESİ 31 MART'TA YARTILDI'

Onun ardından CHP’li Susuz Belediyesi Başkanı Orhan Yantemur konuştu. "Gençlerimiz işsiz, işçilerimiz aç, köylü dersen hali harap, memleketin her yeri Kars gibi” diyen Yantemur, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik krizin her geçen gün biraz daha derinleştiği bu günlerde sermaye temsilcileri ve hükümet yetkilileri hep bir ağızdan 'reform' diyorlar. Biz emekçiler onların reformlarının neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Mücadele edersek daha fazla hak, daha fazla ekmek, daha fazla adalet uzak değil.”  

Karanlığın perdesinin 31 Mart seçimleriyle yırtılmaya başladığına tanık olduklarını söyleyen Yantemur, “Susuz’dan Kars’a, Ardahan’a, Artvin’e, Diyarbakır’dan İstanbul’a memleketin birçok yerinde ışık sızıntıları görülmeye başlandı. Ne ekmekten ne demokrasiden ne barış ve kardeşlikten asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

‘İŞÇİ HAKLARINI SAVUNUYORSANIZ, BUNUNLA BİRLİKTE KÜRTLERİN DE HAKKINI SAVUNACAKSINIZ’

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ise, konuşmasında emekçiler, çalışanlar ve işçilerle ilgili tüm hukuksuzlukların bozuk düzenin bir parçası olmaktan kaynaklandığını ifade etti

Bu bozuk düzeni değiştirmek, insani değerleri her şeyin üstünde tutmak zorunda olduklarını söyleyen Bilgen, “Emeği bir değer olarak görmezsek, onu korumak da mümkün olmaz. Bugünün dünyasında ne yazık ki silahlar konuşuyor ve silah tüccarlarının dediği oluyor. Silaha ayrılan her kuruş, sizin, bizim ve hepimizin alın terinden alınıyor. Emek ve barış birbirlerinden ayrılamaz şeylerdir. Eğer bu coğrafyada savaş hakim olursa o zaman emek ile ilgili mücadelemiz de bir yere varmaz. Aynı şekilde özgürlük yoksa, emek de yoktur. İşçi haklarını savunuyorsanız, bununla birlikte Kürtlerin de hakkını savunacaksınız" diye konuştu.

'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Bilgen, bir belediye başkanı olarak doğruya ve adalete ulaşmakla sorumlu olduklarını da vurguladı. Bilgen, "Bu kentin yöneticileri olarak bu kentin sorunları ile yüzleşme ve bu sorunların çözümü için ciddi bir muhasebe yapmak zorundayız. Biz seçildiğimiz gün bize belediyenin demirbaş ve diğer malzemeleri teslim edilmedi ya da teslim etmeye layık görmediler. Bize bunu vermeyi layık görmeyenleri Sayıştay soruşturma açmaya layık gördü. Biz tüm borçları belediyenin binasına astık. Biz nasıl ki onların yaptıklarını astıysak, kendi hesabımızı da asacağız" ifadelerini kullandı.

Bilgen'in konuşmasının noktalamasının ardından sahneye sanatçı Servet Kocakaya çıktı. Miting, Kocakaya’nın seslendirdiği şarkılarla müzik ziyafeti sunmasıyla sona erdi

Kars'ta 1 Mayıs Coşkusu

Kars'ta 1 Mayıs Coşkusu

1 Mayıs, tüm dünya’da ve Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da kutlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler