1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karşıyaka ve Arpaçay Kardeş OLDU !
Karşıyaka ve Arpaçay Kardeş OLDU !

Karşıyaka ve Arpaçay Kardeş OLDU !

İzmir'in CHP'li Karşıyaka Belediyesi ile Kars'ın CHP'li Arpaçay Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

A+A-

İzmir’in CHP’li Karşıyaka Belediyesi ile Kars’ın CHP’li Arpaçay Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

Kardeş ilçe protokolü Arpaçay İlçesinde Belediye Başkanı makam odasında imzalandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya’nın imzaladığı protokol ile her iki ilçe arasında sosyal ve kültürel ilişkiler kurulacak ve ilk kardeşlik Karşıyaka’da “Arpaçay Parkı”, Arpaçay’da da “Karşıyaka Parkı” kurulmasıyla pekişecek.

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Arpaçay ile ‘Kardeş İlçe’ protokolü imzalamak ve Kars merkez ile Arpaçay ilçesini daha yakından tanımak üzere 19 kişilik ekibiyle önceki gün Kars’a geldi. Ekip, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya’nın ev sahipliğinde Kars’ta şehir turu yaptı, Ani Harabeleri ve diğer tarihi mekanları gezdi ve Büyük Kale Otel’de düzenlenen etkinlikte Kars’ın yöresel ve folklorik özellikleriyle tanıştı.

Karşıya ekibi bugün de Arpaçay İlçesi’ne hareket etti. Ekibi Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Şeker ve kolonya ikramının yanında Kars yöresel müziklerin de sunulduğu karşılamanın ardından kardeş ilçe olan Arpaçay ve Karşıyaka’nın tanıtım CD’leri izlettirildi.

Daha sonra ‘Karşıyaka Belediyesi ve Arpaçay Belediyesi Kardeşlik Protokolü’ imzalandı. Protokolde,”Son yerel seçimlerin ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cevat Durak ile Arpaçay Belediye Başkanı Sayın Enver Akkaya’nın, gerek belediyecilik bakımından gerekse dostane ilişkileri bakımından sıkça aynı platformda bir araya gelmeleri, iki belediye açısından da sevindirici bir durum ortaya koymuştur. Bu birlikteliğin,Belediyeler açısından; hizmet etmiş oldukları halka daha modern, daha kaliteli hizmet sağlamalarına yardımcı olacağı göz ardı edilemez bir yere sahiptir. İlişkilerin ekonomik, ticari, sanayi, sosyal ve kültürel ve proje üretimi alanında devamını bir adam ileriye taşımak ve yakın dostluklarını ilçe halklarına da yaymak amacıyla, sayın başkanlarımız bu Kardeş Belediyelik protokolü karşılıklı olarak kabul edilmiş olup iş bu protokol 5393 Sayılı belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin ‘g’ fıkrası gereğince meclis kararlarından sonra yürürlüğe girecektir” denildi.

DURAK, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Protokolün imzalanmasından sonra yapılacak açıklamalarda da ilk adımın İzmir Karşıkaya Belediyesi sınırlarında “Arpaçay Parkı”, ardından da Arpaçay İlçesi’nde “Karşıyaka Parkı” açılmasının sağlanacağı ifade edildi. Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, ilçede bir caddeye de “Cevat Durak” ismini vereceklerini ve bunun kararını da önümüzdeki meclis toplantısında alacaklarını belirtti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, Arpaçay ilçesinde yeşil alan ve kız yurdu yapımı içinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Bu arada Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Durak’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmeyi arzu ettiklerini söyledi. Durak da bumun üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşündüğünü ifade etti. Konuyla ilgili detaylara giremeyen Durak, “Söyleyecek fazla bir şey ok. her şeyin hayırlısı” demekle yetindi.

Protokolün imzalanması ve yapılan açıklamaların ardından Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafları çektirildi ve ilçe gezisine çıkıldı. Burada da esnaflarla tokalaşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, işyeri sahipleri ve vatandaşlarla ayak üstü sohbet ederek tanıştı.

KARSOD Başkanı Halit Özer'in de eşlik ettiği Karşıyaka ekibi son olarak Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya’nın evinin bahçesinde öğlen yemeği yedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.