1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Bölge'de Sağanak ve Sel Uyarısı
‘Kars ve Bölge’de Dondurucu Soğuklar

‘Kars ve Bölge’de Dondurucu Soğuklar

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 18, Kars'ta 17, Ardahan'da 9, Erzurum'da 6, Erzincan'da 4, Iğdır'da 1 derece ölçüldü.

A+A-

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenen bölgede öğle saatlerinde Ardahan çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.

Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don ile sis ve pus görülecek bölgede sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek, rüzgar ise kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 18, Kars'ta 17, Ardahan'da 9, Erzurum'da 6, Erzincan'da 4, Iğdır'da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıklar ise Iğdır ve Erzincan'da 5, diğer illerde sıfırın altında Ağrı'da 3, Kars'ta 2, Erzurum'da 1 derece olacak.

Bölgede kar kalınlıkları Erzurum'da 4, Kars'ta 5, Ağrı'da 10, Ergan Kayak Merkezi'nde 28, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 49 santimetre ölçüldü.

Açıklamada, bölgede buzlanma, sis ve don hadiselerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kars

Kars'ta da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 17 dereceye düştüğü kentte ağaçlar, bitkiler kırağı tuttu. Soğuk hava nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarını battaniye ile örttü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.