1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Turizmciler Kars’ın Tarihi ve Kültürel Yerlerini Gezdi
Kars | Tipi Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kars | Tipi Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kars ve bölgede olumsuz hava koşulları ile tipi hayatı olumsuz etkiliyor. 

A+A-

Kars ve bölgede olumsuz hava koşulları ile tipi hayatı olumsuz etkiliyor. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Iğdır üzerinden gelip Gürcistan'a gitmekte olan tırlar tipiden dolayı akaryakıt istasyonlarında bekliyor.

Kars'ta tipi etkisini sürdürüyor. Kars-Iğdır, Kars-  Ardahan, Kars-Ardahan-Çıldır karayolunda etkili olan tipiden dolayı İran'dan gelerek Gürcistan'a giden tırlar, sürücüleri tarafından yol kenarlarına veya akaryakıt istasyonlarına park edildi. Buzlanan yollarda ise maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. 

OKULLARA KAR TATİLİ

Kars'ta Sarıkamış, Susuz ve Digor'da okullara olumsuz hava şartlarından dolayı 1 gün ara verildi.

METEOROLOJİK UYARI

Kars'ta yaşanan bahar havası kısa sürdü. Kentte önceki gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü'nce de çığ, buzlanma ve don uyarısı yapılmıştı. 

Meteorolojiden yapılan uyarıda; "Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denilmişti.

Meteorolojinden yapılan uyarıda ayrıca sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara buzlanma, don, ulaşımda aksamalar karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.