Kars | Mahir Ünal’dan ‘Boğaziçi’ Tepkisi

Kars | Mahir Ünal’dan ‘Boğaziçi’ Tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin Kars İl Başkanlığı ziyaretinde, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara tepki gösterdi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin Kars İl Başkanlığı ziyaretinde, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara tepki gösterdi.

PolitiKARS.com’un ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ünal, "Boğaziçi Üniversitesinde mesele rektör değil. Bunlar her seferinde sandıkla, demokratik yollarla, seçimle, millet iradesini temsil eden yapıların meşruiyetine inanmadılar. Dolayısıyla mesele kendi irademize, millet iradesine sahip çıkma meselesidir. Bu millet o sandıkta bize bu yetkiyi, hükümet olma yetkisini kendi güvenliğini, huzurunu, geçimini sağlama, Türkiye'nin refahını artırma ve Türkiye’yi büyütmek için bize verdi. Kimse kusura bakmasın bin kişi protesto eylemi yaptı diye 26 milyon kişinin iradesi sorgulanamaz. Bin kişi protesto eylemi yapıyor diye 26 milyon kişinin reyi, iradesi sorgulanıyorsa bunun adı demokrasi değil, bunun adı anarşizm arayışıdır. Biz milletin bize verdiği iradeyi, Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi söylediği gibi ölümüne, ölümüne muhafaza edeceğiz. Eğer birileri sokaktan, medet umuyorsa, birileri geçmişte tezgahladıkları oyunları tekrardan tezgahlamayı düşünüyorlarsa bu millet her şeyin farkında. Bu milletin kendi iradesinin de kendi kararının da artık kendisine ait olduğunun farkında. Biz terörü bitirmek için mücadele ettik, siz ise bugün teröristlere belediyelerinizde kontenjan ayırıyorsunuz. Bir gün dönüp HDP'ye 'Terör ile arana mesafe koy' demediniz."

Eylemcilerin çoğunun öğrenci olmadığını belirten Ünal, "Şimdi bunların amaçları demokrasi olsa, millet iradesine saygı duyacaklar, demokratik siyaset olsa terörle aralarına mesafe koyarlar. Bir il başkanı üniversiteye gidip öğrencileri koordine ediyor, sosyal medya gruplarından polise nasıl direnç göstereceklerinin, nasıl koordine olacaklarının planını yapıyorsa bu artık bir siyasi partinin il başkanı değildir." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Mahir Ünal, ayrıca beraberinde AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte, Kars Valisi Türker Öksüz‘e bir ziyaret gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler