1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ayhan Bilgen ‘Yeni Parti’ Kuracak
Kars’ta Kerbela Şehitleri Anıldı

Kars’ta Kerbela Şehitleri Anıldı

Kars'ta, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin Kerbela'da katledilmesinin yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

A+A-

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin, Kerbela'da katledilmesinin yıl dönümü nedeniyle İstanbul, Kars, Ağrı ve Iğdır'da törenler düzenlendi.

KARS

Kars'ta, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin Kerbela'da katledilmesinin Hicri takvime göre 1382'inci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1382'inci yıldönümü nedeniyle Kars'ta anma törenleri yapıldı. 

Tören, sabah saatlerinde Hz. Ali Çarşı Cami ile Ehlibeyt Işıklı Cami önünde toplanan yüzlerce vatandaş, mersiyeler eşliğinde sine dövüp, vücutlarına zincir vurarak Hazreti Hüseyin'i yad etti.

Katılımcılar daha sonra yürüyüşü Yeni Mahalle Mezarlığı'nda tamamlayarak mezarlık ziyareti edip dualar okudu.

kerbela.webp

kerbela-001.webp

kerbela-002.webp

kerbela-003.webp

Kerbela Şehitleri'nin yıldönümü kapsamında Caferi cemaatine ait birçok vatandaş gün boyu işyerlerini kapalı tutarak 10 günlük matem boyunca düğün, sünnet ve eğlence gibi etkinlikler yapmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.