1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası
Kars İçin Meteorolojik Uyarı.. Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Kars İçin Meteorolojik Uyarı.. Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars’ında içinde olduğu illerde 20 Mayıs günü gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

A+A-

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Kars’ında içinde olduğu illerde 20 Mayıs günü gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Kars’ında içinde olduğu illerde 20 Mayıs 2024 tarihinde gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Bölgedeki yoğun yağışların yaşam alanlarımızda olumsuz etkilere neden olabileceği, bu yüzden vatandaşların dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, Ankara, Afyonkarahisar, Çankırı, Konya, Adana, Kars, Malatya ve Van'da gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu olacağı ve Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ile Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

SICAKLIKLAR

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli olacağı ve yurdun güney kesimlerinde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği uyarısı yapılıyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

MGM'nin uyarıları arasında toz taşınımı uyarısı da bulunmaktadır. Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.