1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sis, Bursa'da Trafiği Olumsuz Etkiledi
Karlov'un İsmi Büyükelçiliğin Sokağına Verilecek

Karlov'un İsmi Büyükelçiliğin Sokağına Verilecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile gerçekleştirdiği ikili görüşmede “Karlov’un ismini sokağa vereceğiz, hem Ankara’da hem yüreğimizde yaşatacağız” dedi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün akşam Ankara’da suikast sonucu öldürülen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un ismini, Ankara’da Rusya Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa vereceklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da ikili görüşme öncesi ortak açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Sizin büyükelçiniz, bizim de dostumuz Büyükelçi Karlov'a yönelik saldırıyı lanetliyorum. Saldırının hedefi ilişkilerimize zarar vermektir.

“Rusya Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa Büyükelçi Karlov'un ismini vereceğiz, adını hem Ankara'da hem kalbimizde yaşatacağız.”

Ne olmuştu?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, dün akşam Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir sergi açılışında konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı.

Vücuduna dokuz kurşun isabet eden Karlov, hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın 1994 Aydın doğumlu, polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu açıkladı.

Öldürülenlerin isimleri sokaklara, köprülere veriliyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Boğaziçi Köprüsü'nün ismi “15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilmiş, ayrıca Atatürk Havalimanı’ndaki THY’nin CIP salonu “Lounge İstanbul”un adının “15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Salonu” olarak değiştirileceği açıklanmıştı.

10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş’ta  Vodafone Arena yakınında ve Maçka Parkı'nda gerçekleşen ve 44 kişinin öldüğü saldırının ardından ise “Beleştepe”nin ismi “Şehitler Tepesi” olarak değiştirilmişti.

Görevdeyken ölen askerlerin isimleri de doğdukları illerin sokaklarına, caddelerine veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.