1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 76 Yıllık 'Kara Tren' Kars'ta Sergileniyor
Karakurt Barajı ‘TBMM Gündemi’nde

Karakurt Barajı ‘TBMM Gündemi’nde

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Aras nehri üzerinde yabancı bir firma tarafından yapılan 'Karakurt HES Barajı'ndaki skandallar Meclis gündemine taşındı. 

A+A-

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Karakurt Barajı’ndaki skandalları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Kars Sarıkamış’ta yabancı bir firmanın yaptığı HES için ‘talan’ diyen Alp, ihaleyi yöneten bürokratın aynı şirkette CEO olmasına sert tepki gösterdi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Aras nehri üzerinde yabancı bir firma tarafından yapılan 'Karakurt HES Barajı'ndaki skandallar Meclis gündemine taşındı. 

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, ihale sürecinde DSİ Genel Müdür Yardımcısı olan kişinin daha sonra barajı yapan Çek firmasına CEO olduğunu belirtti ve “Böyle şey nasıl olur? Bu kadar da kör gözün parmağıma olmaz” dedi. 

TALAN, PEŞKEŞ, KAYIRMA

TBMM Genel Kurulu’ndaki ek bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, hidroelektrik santralindeki skandallarla dolu süreci anlattı.

Alp, “Bu yatırımda ekonomik kaynaklarımızın uluslararası sermayeye peşkeş çekilmesi, hukuksuzluk, liyakatsizlik, doğa ve çevre talanı, kamu zararı, adam kayırma, iltimas, görev suçu var, bir tek kamunun ve halkın yararı yok. ‘ÇED olumlu' raporlarından ikisi iptal edildi. 3'üncüsüne yeni kurulan mahkeme onay verdi. Baraj bitti, su tuttu, elektrik üretiyor ve yenilenebilir enerji sistemi nedeniyle ürettiği elektriği devlete 3 kat pahalıya satıyor. Baraj nedeniyle ilçeyle irtibatı kesilecek 20 köyün ulaşımı için yapılması gereken viyadük de iptal edildi ve firma maliyetten kurtarıldı. Su altına kalan Kars-Erzurum karayolu için 300 milyon lira civarında bir kamu kaynağı harcanırken firmadan sadece 50 milyon lira yol parası alındı.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.