1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Silaj Yapımında Yeni Bir Teknik
Kandile Mesajlar Kuşlarla GİTMEZ

'Kandil'e Mesajlar Kuşlarla GİTMEZ

Kardeşi Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na giden Mehmet Öcalan, ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu.

A+A-

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, İmralı Adası'na bir heyetin gitmesi gerektiğini belirterek, bu heyetin eş başkanlardan oluşmasının önemli olduğunu söyledi.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde kalan PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK'li tutsaklar Cumali Karsu ile Şeyhmus Poyraz'ın ailesi İmralı Adası'na giderek iki haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirdi. Adadan dönüşte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, aile görüşünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sürecin ilerleyebilmesi için kısa bir sürede İmralı Adası'na bir heyetin gitmesi gerektiğini belirten Mehmet Öcalan, "En kısa bir dönemde eş başkanların ya da bir heyetin oraya gitmesi gerekiyor. Yoksa kamuoyuna ya da Kandil'e mesajlar kuşlarla gitmez. Mesaj gidecekse insanlarla gider. Eş başkanların ya da heyetin gitmesi çok önemlidir. Bunu demek istiyorum" dedi.

Basın mensuplarının, "Önümüzdeki günlerde Öcalan ile görüşme olacak mı?" yönündeki sorusuna "Bunu biz bilemeyiz" cevabı veren Öcalan, buna Hükümetin veya devletin karar vereceğini söyledi. "Süreç ilerleyecekse ikinci görüşmenin olması gerekiyor" diyen Öcalan şöyle devam etti: "Bu mesajlar kuşlarla gitmez, insanlarla gidebilir. Eş başkanlar giderse daha demokratik tartışmalar yürütülebilir. Başka bir heyet gidebilir; ama eş başkanların gitmesi topluma göre daha önemlidir ve gereklidir."

Gazetecilerin sorularının çoğunu yanıtsız bırakan Öcalan araca binerken, "Herkesin katkı sunması gerekiyor. Televizyonlarda şov yapmakla olmaz. Malzemeye gerek yok iş yapmaya gerek var. Eğer basın üzerine düşeni yerine getirirse sürece katkısını sunar" dedi.

Aileler daha sonra Gemlik'ten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.