1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Özdemir'in Çin'de 'İşbirliği' ÇAĞRISI
Kağızman Belediyesi'nin Mali Durumu.. 58,5 Milyon Lira Borç Açıklandı!

Kağızman Belediyesi'nin Mali Durumu.. 58,5 Milyon Lira Borç Açıklandı!

Kars'ın Kağızman Belediyesi'nin 31 Mart seçimleri sonrası genel borç durumu, Eşbaşkan Güner Hatay ve Mehmet Alkan tarafından açıklandı.

A+A-

Kars'ın Kağızman Belediyesi'nin 31 Mart seçimleri sonrası genel borç durumu, Eşbaşkan Güner Hatay ve Mehmet Alkan tarafından açıklandı.

31 Mart seçimlerinde Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi'nden (DEM Parti) Kağızman Belediye Eşbaşkanı seçilen Güner Hatay ve Mehmet Alkan, belediyenin genel borç durumunu kamuoyunun bilgisine sundu.

DEM Partili Kağızman Belediyesi'nin 31 Mart seçimleri sonrası toplam borcunun 58 milyon 543 bin 710 lira olduğu belirtildi.

Borçların dağılımı incelendiğinde, İller Bankası, SGK, Vergi Dairesi ve piyasa borçlarının yanı sıra banka nakit durumunun da bulunduğu görülüyor.

TOPLAM BORÇ, 58 MİLYON 543 BİN 710 LİRA

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, İller Bankası’na 18 milyon 414 bin 382 lira, SGK’ya sigorta prim borcu olarak 16 milyon 839 bin 457 lira ile vergi borcu olarak Vergi Dairesi’ne 20 milyon 216 bin 354 lira olduğu belirtilen ana kalemlerle birlikte toplam borcun 58 milyon 543 bin 710 lira olduğu açıklandı.

Bankada nakit 11 milyon 386 bin 313 lira olduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca MHP’li Nevzat Yıldız döneminde müteahhitlere yapılan ödemeler de kamuoyuyla paylaşıldı.

Belediyenin mali durumu hakkında önemli bir bilgi sunan açıklamada, 58 milyon 543 bin 710 TL gibi büyük bir borcun belediye için ciddi bir yük oluşturabileceği de ifade edildi.

kagizman-005.jpg

Belediyenin hizmet kalitesi ve etkinliğini etkileyebilecek borçların neden oluştuğu, nasıl yönetildiği ve geri ödeme planı gibi konuların da kamuoyuyla paylaşılması önemine vurgu yapılırken, bu açıklamaların şeffaflık ve hesap verebilirlik konusundaki taahhütlerini göstermesi açısından olumlu bir adım olduğu ifade edildi.

Kamuoyunun bu bilgilerle bilgilendirilmesi, belediyenin mali durumunu anlamalarına ve geleceğe yönelik beklentilerini belirlemelerine yardımcı olabileceğine vurgu yapılırken; Kağızman Belediyesi’nin borç durumuyla ilgili yaptığı açıklamalar, belediyenin mali durumunu anlamak ve geleceğe yönelik beklentileri belirlemek adına önemli bir adım olacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler