1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Obama, Mahmut Abbas’a Teşekkür Etti
ABD | Joe Biden'ın Kabinesi Netleşiyor

ABD | Joe Biden'ın Kabinesi Netleşiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 46. başkanı olarak seçilen Biden, kabinesinde önemli pozisyonlarda yer alacak isimleri açıkladı.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 46. başkanı olarak seçilen  Joe Biden, Dışişleri Bakanlığına beklendiği gibi Antony Blinken'ı, Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine de Jake Sullivan'ı getireceğini açıkladı.

Biden'ın aynı zamanda Senato Dış İlişkiler Komitesinde yardımcısı olan 58 yaşındaki Antony Blinken, Barack Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı olarak görev yapmıştı. 

Biden'ın başkan yardımcısı olduğu dönemde de ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Sullivan, Hillary Clinton ABD Dışişleri Bakanı görevindeyken, siyaset planlama biriminin başındaydı. 

35 yıl kariyer diplomatıydı

Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği görevine Afro Amerikalı Linda Thomas Greenfield gelecek. Greenfield 35 yıl boyunca ABD Dışişleri Bakanlığında kariyer diplomatı olarak görev yaptı.

Joe Biden, İç Güvenlik Bakanlığına Latin Amerika kökenli Alejandro Mayorkas'ı seçti. Mayorkas, Obama döneminde İç Güvenlik Bakan Yardımcısı görevini yürütmüştü.

Biden, ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü için de Avril Haines'i seçti. Haines, Baracak Obama yönetiminde eski CIA Başkan Yardımcılığı ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

Listede John Kerry de var 

Obama döneminde Dışişleri Bakanı olan John Kerry ise Joe Biden'ın İklim Değişikliği Özel Temsilcisi olacak.

Hazine bakanı Yellen olabilir

Öte yandan ABD basınına göre ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eski başkanı Janet Yellen, yeni kabinede hazine bakanı görevini üstelenebilir.

Bu atama gerçekleşirse Yellen, hazine bakanlığının 231 yıllık tarihinde bu göreve gelen ilk kadın olacak.

Yellen, bu göreve gelmesi takdirinde 1929 yılında görülen Büyük Buhran döneminden beri ülkesinin en büyük ekonomik krizini yönetmesi gerekecek.

Tecrübeli bir ekonomist ve istihdam piyasası konusunda uzman olan Yellen, Fed başkanlığına 2014 yılında geldiğinde de bu görevi üstlenen ilk kadın olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler