İzmirde Ucube YIKILMASIN EYLEMİ

İzmir'de 'Ucube' YIKILMASIN EYLEMİ

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'ta 'ucube'ye benzettiği 'İnsanlık Anıtı'nın yıkılmaması için çevreciler eylem yaptı.

A+A-

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'ta "ucube"ye benzettiği "İnsanlık Anıtı"nın yıkılmaması için çevreciler eylem yaptı.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından Kars'ta yapımına başlanan, ancak yarım kalan ''İnsanlık Anıtı''nın yıkılmasına karşı çıkan Efes Çevre, Doğa ve Kültür Derneği (EFESÇED) önderliğinde bir araya gelen grup, Selçuk Kurtuluş Anıtı önünde heykelin yıkılmasının istenmesine tepki gösterdi.

Kars'taki anıtın yıkılmak yerine tamamlanmasını talep eden grup, bu konuda yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

Eyleme, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şube Başkanı Hasan Uysal, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Metin Çıtak, Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan ile CHP Selçuk İlçe Kadın Kolları üyeleri de destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.