1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Virginia'da OHAL İlan Edildi
İzlanda'nın Yeni Lideri Belli Oldu.. Halla Tomasdottir Cumhurbaşkanı Seçildi!

İzlanda'nın Yeni Lideri Belli Oldu.. Halla Tomasdottir Cumhurbaşkanı Seçildi!

İzlanda’da gerçekleştirilen seçimlerde, iş insanı Halla Tomasdottir yüzde 34,3 oy alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu.

A+A-

İzlanda’da gerçekleştirilen seçimlerde, iş insanı Halla Tomasdottir (Halla Tómasdóttir) yüzde 34,3 oy alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu.

İzlanda’da geçtiğimiz gün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, iş insanı Halla Tomasdottir yarışı kazandı.

SEÇİMİN GAYRİRESMİ SONUÇLARI 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; yayın kuruluşu RUV, girişimci ve yatırımcı Tomasdottir’in zaferini duyurdu. 

Seçim sonuçlarına göre, en çok oyu alan üç adayın tamamı kadındı.

halla-tomasdottir.jpeg

Ülkede dün yerel saatle 09.00 ile 22.00 arasında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tomasdottir, nüfusu 383 bin 726, seçmen sayısı ise 266 bin 935 olan ülkede oyların yüzde 34’ünü alarak sandıktan birinci çıktı. 

Halla Tomasdottir, İskandinav ülkesi İzlanda’yı 4 yıl boyunca yönetecek

YARIŞI ÖNDE TAMAMLAYAN TOMASDOTTIR

Tomasdottir, eski İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir’i geride bırakarak yarışı önde tamamladı. 

Tomasdottir’in en yakın rakibi eski başbakan Katrin Jakobsdottir ise oyların yüzde 25,2’sini alırken, çevre uzmanı Halla Hrund Logadottir yüzde 15,5 ile üçüncü sırada yer aldı.

JAKOBSDOTTIR’DEN TEBRİK 

Sol-Yeşil Hareket Partisi’nin lideri ve eski başbakan Jakobsdottir, Tomasdottir’i başarısından dolayı tebrik etti ve onun iyi bir başkan olacağına inandığını belirtti.

ESKİ CUMHURBAŞKANI JOHANNESSON YENİDEN ADAY OLMADI 

2016’dan bu yana görevde olan ve 2020’de yüksek oy oranıyla seçilen eski Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, bu seçimlerde aday olmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.