1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti Seçim Beyannamesi Açıklandı
İYİ Parti Seçim Beyannamesi Açıklandı

İYİ Parti Seçim Beyannamesi Açıklandı

İyi Parti'nin seçim beyannamesi ve milletvekili adayları Ankara'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

A+A-

İYİ Parti seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısı, Genel Başkan Meral Akşener'in katılımıyla yapıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ATO Congresium'da seçim beyannamesini açıkladı.

Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerine vurgu yapan Akşener, "14 Mayıs'ta ülkeyi var olan sistemden kurtaracağız. 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak, 15 Mayıs'ta demokrasi güneşini karşılayacağız" dedi. 

c6d84a2b-227a-4696-a175-b12a54e254c0.jpeg

Akşener'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle: "14 Mayıs'ta tarih yazacaklara selam olsun. Her daim iyilerden yana olanlara selam olsun. Yıkık bir ülkeyi uçurumun kenarından çekip çıkaranlara selam olsun. Bir çift mavi gözün peşinden istiklale koşanlara selam olsun. Tüm zorluklara, imkansızlıklara, acılara rağmen bu cennet vatanda bu güneşin altında bizleri bir araya getiren o büyük destana, o şanlı cumhuriyete şükürler olsun. 

'SARAYDAKİ BEŞTEPE MUHTARI, BURAYA BAK'

"Sokaklarda 'Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet' diyen herkese selam olsun" diyerek konuşmasına başlayan Akşener, "Bir çift mavi gözün arkasından özgürlüğe koşanlara selam olsun. Bizleri burada bir araya getiren Cumhuriyet'e, şanlı tarihimize selam olsun. Ne yazık ki şu dönemde bu tarihimizi unutturmaya çalışanlar var. Cumhuriyetin ilkelerini silmeye çalışanlar var. Beceriksiz, kötü bir iktidar var. Ancak buna karşı milletin sesi olanlar da var. İyi insanlar var. Ey iktidar! Bu salona iyi bakın. Bu cesarete iyi bakın. Siz düzeni hiç sarılmayacak sanan çeteler, burada iyiler var. Özellikle saraydaki Beştepe Muhtarı, en çok sen özellikle buraya bak. Burada iyiler var" dedi.

Türkiye'nin üzerindeki yükü daha fazla kaldıramayacağını dile getiren Akşener, "Bir kişinin iki dudağı arasına sıkışan ülkemize demokrasi getirmek için buradayız. Kurulan onca tuzağa rağmen biz hala buradayız. Yalanlara, engellere, hatta kurşunlara rağmen buradayız. Dimdik ayaktayız. Çünkü biz fakirin, fukaranın ezilmesine engel olacağımıza söz verdik. Haksızlık karşısında susan kör şeytan olmayacağımıza söz verdik. Şiddete, cinayete, tecavüze karşı kadınlarımızı yaşayacağımız söz verdik" diye konuştu.

'14 MAYIS'TA TÜRKİYE TARİH YAZACAR'

14 Mayıs'ta ülkeyi var olan sistemden kurtaracaklarını vurgulayan Akşener, 15 Mayıs'ta demokrasi güneşini karşılayacaklarını söyledi. "14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak" diyen Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz yağmanın yerine hakça paylaşmanın temsilcileriyiz. Bugün böyle bir iktidar mı var? İnsanları değil rantlarını koruyorlar. İnsanları değil rantlarını yaşatıyorlar. 20 yıllık AKP döneminde artık insanlar yaşamıyor. Gençlerimiz hayalleriyle, umutlarıyla artık yaşayamıyor. Çocuklarımız iyi bir eğitim hakkıyla, hatta karnı tok bir şekilde yaşayamıyor. İnsanlarımız artık yaşıyor-muş gibi gün geçiriyor."

'YARDIM ÇIĞLIĞINI DUYMADILAR'

Maraş merkezli depremleri hatırlatan Akşener, iktidarın afet sonrasını yönetemediğini ve insanları yaşatamadığını belirtti. Akşener, "Dilek Özçelik'i yaşatamadılar. Cebine 50 lira bıraktılar. Yardım çığlığını duymadılar. Enes Kara'yı yaşatamadılar. Binlerce öğretmeni öğrencilerinden uzaklaştırdılar. 'En son neyi kaybettiniz' sorusuna 'hayallerimizi' Fedai öğretmenimizi yaşatamadılar. Kanının hesabını soramadıklarını Sinan Ateş'i yaşatamadılar. Yaşamak için bugün burada önemli bir adım atıyoruz" ifadelerini kullandı. Akşener şöyle devam etti:

'ONLARA GÖRE ADALET YAKINLARINI KAYIRMAK DEMEK'

"Adalet sistemi evrensellikten uzaklaşıp iktidarı koruyan bir kavrama dönüştü. Çünkü onlara göre adalet yakınlarını kayırmak demek. Çünkü adalet birileri arabalarda pudra şekeri çekerken, birilerinin aç halde uyuması demek. Adalet onlar için de lazım olacak. Seçimden sonra Recep Bey ve çevresine adaletli şekilde davranacağız.

'HER SEFERİNDE MAĞDUR RECEP BEY VE ARKADAŞLARI OLUYOR'

AKP'nin keyfine göre terörist, nankör, hain ilan ediliyoruz. Hatta bu ülkenin kadınları olarak sürtük dahi ilan ediliyoruz. Tehdit edilen, hakarete uğrayan biz oluyoruz ama her seferinde mağdur olan Recep Bey ve arkadaşları oluyor. Kıyamam. Yalanlarını, oyunlarını ortaya çıkardığımız, harami düzenlerini karşı geldiğimiz için onlar mağdur oluyor. Asgari ücretliler geçinemiyor ama onlar 3-5 maaş alırken mağdur oluyorlar. Deprem oluyor yetişemiyorlar. Ama mağdur olanlar gene oluyor. Hatta kurşun bize atılıyor ama bu sefer de onlar mağdur oluyor."

AK Parti'nin 21 yıldır verdiği sözleri gerçekleştirmediğini ifade eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunca senedir yapamadıklarını şimdi mi yapacaklar? Yapamazlar, çünkü niyetleri farklı. Biz milletimizin verdiği güçle bu durumu düzeltmeye talibiz. Ekonomiyi güçlendireceğiz. Uluslararası ilişkileri geliştireceğiz. Tüm kurumsallığıyla yerine gelecek. Onların vizyonunun bittiği yerde İYİ Parti'nin çözümleri ve planları başlar. Hiç merak etmeyin, 14 Mayıs'ın ardından yepyeni bir Türkiye tarih yazacak. Bizim yolumuz hakikat yoludur. Millet yoludur. Türkiye'ye kurtuluş yoludur. Bu yolda asla durmayacağız, asla yorulmayacağız, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Önümüze koyacakları der duvarı yıkmaya hazır mısınız? Türkiyemiz için yeni bir gelecek hazırlamaya hazır mısınız? 14 Mayıs'ta iktidar olmaya hazır mısınız?"

Akşener'in ardından seçim beyannamesini açıklamak üzere İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale sahneye çıktı.

Özlale, Türkiye'de büyük bir gelir eşitsizliği olduğunu belirterek, "Eşitsizliği sadece ekonomi üzerinden tarif edemeyiz. Aynı zamanda bir çok açıdan eşitsizlik var. Hepimiz aynı denizdeyiz ama aynı gemide değiliz. İşte bu yüzden herkesin eşit haklara sahip olabilmesi için herkesin farklı talepleri olduğunun farkına varmalıyız" dedi.

İyi Partili Özlale'nin tanıttığı interaktif haritalı seçim beyannamesine, www.turkiyetarihyazacak.com sitesinden ulaşılıyor. 3 adımda seçim vaatlerinin öğrenilebileceği portalda vatandaşlar öncelikle bir il seçiyor ve cinsiyet, yaş, çalışma durumu gibi bilgileri giriyor. Sonrasında bilgi edinmek istenilen konular seçiliyor. Bu bilgilerin ardından İyi Parti'nin konu ve kişi hakkında hayata geçirmeyi planladığı vaatler anlatılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.