1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akardere Köylüleri 100 Yıllık Geleneği Sürdürüyorlar
İstinaf, ‘Gezi Davası’ Cezalarını Onadı

İstinaf, ‘Gezi Davası’ Cezalarını Onadı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (İstinaf), Gezi Davası’nda Osman Kavala ve 7 sanık için verilen hapis kararı cezasını yerinde bularak onadı.

A+A-

Gezi Davası’nda, "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" iddiasıyla Osman Kavala ve 7 sanık için verilen hapis cezaları onandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Gezi Davası’nda "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi iş insanı Osman Kavala için ağırlaştırılmış müebbet ve 7 sanık için de 18'er yıl hapis cezasında karar kılmıştı. 

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı dava, 25 Nisan 2022 tarihinde yeniden karara bağlanmıştı. 

7 SANIĞA 18'ER YIL HAPİS CEZASI

Tutuklu sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi hakkında ise, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapis cezası verilmişti. 

Firari sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin ise dosyalarının ayrılması kararı alınmıştı.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZALARI ONADI

Dosya, İstinaf Mahkemesi'ne taşındı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. 

Daire, Osman Kavala hakkında 'Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs' suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve diğer 7 sanık için bu suça yardım suçundan verilen 18'er yıl hapis cezasına ilişkin kararı yerinde bularak cezaları onadı.

YARGITAY DA ONARSA CEZA KESİNLEŞECEK

Süreç Yargıtay’da devam edecek. Kavala için verilen karar bir üst mahkeme olan Yargıtay tarafından da onanırsa ağırlaştırılmış müebbet cezası kesinleşecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.