1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. 28 İl'de Kar Yağışı Bekleniyor
İstanbul’da Bombalı Saldırı

İstanbul’da Bombalı Saldırı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Taksim/İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

A+A-

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi patlama ile sarsıldı.

Taksim’de İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

PKK: “BAĞLANTIMIZ YOK”

Yabancı haber ajansları, PKK'nin İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen ve altı kişinin ölümüne yol açan saldırıyla "bağlantıları olmadığına" dair açıklamasını aktardı.

AFP ve Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu açıklamada, 'örgütün sivilleri hedef alan eylemleri kabul etmediği' belirtildi.

HSM Karargah Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Öncelikle 13 Kasım günü İstanbul’da yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. Bu olayla ilişkimizin olmadığı, doğrudan sivilleri hedeflemeyeceğimizi ve sivilleri hedefleyen eylemleri kabul etmediğimizi halkımız ve demokratik kamuoyu yakından bilmektedir" ifadeleri yer aldı.

KİMLİĞİ AÇIKLANDI

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20'de meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın faili olan şüphelinin yakalanma anı görüntüleri emniyet tarafından paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde bombayı bıraktığı değerlendirilen kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurmuştu.

Suriyeli olduğu açıklanan Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda "PKK/PYD/YPG istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini" itiraf ettiği de belirtildi.

YARALI SAYISI 81 OLDU 

Erdoğan’ın açıklamasından saatler sonra patlamaya dair konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaralıların sayısının 81’e yükseldiğini açıkladı. Oktay, ayrıca yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya sebep olan bombayı bırakan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

İstiklal Caddesi'nde inceleme yaptıktan sonra saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklayan Soylu "Altı terör şehidimiz var. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Hayatını kaybedenlerin kardeşlerimiz Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar Ereğli 2007 doğumlu, Yusuf Meydan Palu 1988 doğumlu, Ecrin Meydan Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara Gümüşhane 1982 ve eşi Mukaddes Topkara Rize 1985 doğumlu" dedi.

haberin öncesi

ÖLÜ VE YARALI SAYISINI ERDOĞAN AÇIKLADI

Taksim'deki saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. 

Erdoğan, Bali'de düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne hareket etmeden önce havalimanında yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları işe yaramayacaktır. Tüm unsurlar ortaya çıkarılarak failler cezalandırılacak. İstanbul Valiliğinden aldığımız bilgilere göre, 6 vatandaşımız vefat etmiştir. Son bilgilere göre 53 vatandaşımız yaralandı. Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında tespitler var. Kamera incelemeleri devam ediyor. İnceleme sonunda nihai kararı vereceğiz" dedi.

EKİPLER PATLAMA BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Olay sonrası bölgeye çok sayıda; polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Polis ikinci patlama olacağı şüphesiyle alanı boşaltırken emniyet güçleri, bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.

PATLAMANIN NEDENİ TERÖR SALDIRISI

İstanbul Valiliği, patlamada terör şüphesi olduğunu açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlama ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu patlama ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yayınladı.

İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."

RTÜK, YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur."

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır…

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Patlamanın nedeni ise henüz bilinmezken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bir paylaşım geldi.

Akşener, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…” dedi.

TAKSİM'DEKİ PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.
5 savcı görevlendirildi

Olayla ilgili 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi.

Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN  PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İstanbul'daki patlamayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz.” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "İstiklal Caddesi’nde bir patlama olduğu ve yaralıların olduğu bilgisi geldi şu anda. Umarım ölü ve yaralı yoktur. Ama şu bir gerçek. Biz bu ülkede barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir. Bu ülkede bayrağımızın altında, vatanımızda huzurluca yaşamak istiyoruz. Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmalıyız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmalıyız ve terörü lanetlemek zorundayız. Kaynağı ne olursa olsun bu ülkede yaşayan 85 milyonun aynı sözleri seslendirmesi lazım. Terörü yapanların, onlara destek verenlerin lanetlenmesi lazım."

HDP’DEN AÇIKLAMA 

HDP patlamaya ilişkin açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, “Bugün İstanbul İstiklal caddesinde yaşanan ve şimdiye kadar 6 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine 53 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin acı ve üzüntü duyuyoruz.

Üzüntümüz ve acımız büyük, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu tarafından İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haber ve paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler