1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. İnsanlık Yıkılmasın Karikatür Sergisi Açılıyor
‘Mîrê Bilurê’ Egîdê Cimo Müzik Okulu İstanbul’da Açıldı

‘Mîrê Bilurê’ Egîdê Cimo Müzik Okulu İstanbul’da Açıldı

Egîdê Cimo Müzik Okulu’nun açılışının kutlama etkinliği İstanbul Kadıköy’de bulunan Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

A+A-

Kavalın Miri” (Mîrê Bilurê) olarak bilinen Kürt sanatçı Egîdê Cimo‘nun adıyla açılan ‘müzik okulu’nun açılışının kutlama etkinliği İstanbul Kadıköy’de bulunan Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte, kadınlar ulusal kıyafetleriyle geceye renk kattı.

egide-cimo.jpg

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; önceki akşam (28 Kasım) gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kürt Sanatçı Kemal Yıldırım, tarihi bir gün ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kürtlerin kültürel ve daha birçok alanda yüzyıllardır direndiklerini belirten Yıldırım, “Bu direniş bizim çok önemlidir. Çünkü bu direniş özgürlük ve varlığımız içindir. Kürtlerin kültür, dil, kimlikleri için ayakta durması ve bu direnişlerini güçlü bir şekilde sergilemesi gerekiyor. Bu okul da bu yüzden bizim için çok önemli. Elbette Kürt kültürüne karşı baskılar sürüyor. Bizim de direnişimiz sürüyor. Biz bugün Egîdê Cimo müzik okulunu kurduk. Bundan dolayı çok gururluyuz ve mutluyuz. Siz yanımızda olduğunuz için daha çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Ardından etkinlikte hikaye anlatıcısı Ayhan Erkmen söz alarak, Egîdê Cimo’nun hayatını anlatırken, öğrencisi Mîroyê Qanat ise duduk çaldı. Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı etkinlik, JINma’nın konseriyle son buldu.

Etkinliğe, Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, HEDEP İstanbul il yönetimi ve sanatçıların yanı sıra birçok yurttaş katıldı. 

  • Egîdê Cimo‘nun yaşam öyküsü için ek'teki videolu haberi izleyiniz!

'Kavalın Miri' Egîdê Cimo Hayatını Kaybetti

'Kavalın Miri' Egîdê Cimo Hayatını Kaybetti

“Kavalın Miri” (Mîrê Bilurê) olarak bilinen Kürt sanatçı Egîdê Cimo, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler