1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Iğdır Belediyesi İtfaiye Aracı ALDI
IŞİD'in İnfazcı Militanları Belirlendi

IŞİD'in İnfazcı Militanları Belirlendi

IŞİD’in iki askeri yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoda yer alan militanların kimlikleri belli oldu.

A+A-

IŞİD’in iki askeri yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoda yer alan militanların kimlikleri belli oldu.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre görüntülerin yayınlanmasının ardından hükümet uzun süre sessiz kalırken, istihbarat birimleri IŞİD militanlarının kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı.

Askerlerin yakıldığının görüldüğü videoyu inceleyen ekiplerin, rehin tutulan askerlerin kurtarılması ve durumlarının ne olduğunun tespit edilmesi için Suriye’de ve Musul’da operasyonlar yaptığı ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadığı kaydedildi.

Görüntülerde yapılan incelemede videoyu yayınlayan IŞİD militanlarının biri Diyarbakırlı, biri Sakaryalı, diğerinin de memleketi gizli tutulan Hasan A., Muhittin B. Ve Talip A. Olduğu belirlendi. Militanların Suriye ve Irak’taki IŞİD’li Türklerden oluşan ‘Yaşar Grubu’ olarak anılan infazcı timde yer aldığı belirtildi.

Öte yandan videounun Musul-Dicle arasında bulunan, IŞİD’in kontrolündeki bir bölgede çekilmiş olabileceği kanısı hakim.

Ne olmuştu?

IŞİD kaçırdığı iki Türkiye askerini yakarak öldürdüğünü ilan etmiş, bununla ilgili olduğunu iddia ettiği bir video ve fotoğraflar yayınlamıştı.

Videoda, Türkçe konuşan bir IŞİD militanının örgüt propagandasısının ardından asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı sanılan askerin ismiydi. Taş’ın ailesi, basına konuşarak, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.

Diğer asker kamuflajlı ve yine Türkçe konuşan kişiyse isminin Fethi Şahin olduğunu, jandarma istihbaratta görev yaptığını söylüyordu. Ancak bu kişiyi örgütün kaçırdığına dair bir bilgi bulunmuyor.

Videodaki örgüt militanı, Türkiye’nin bölgeden çekilmemesi durumunda eylemlerine devam edeceği uyarısında da bulunmuştu.

Video yayınlandıktan sonra sosyal medyada yer yerinden oynarken, internete erişimde kısıtlamalar başlamıştı.

Videonun ardından ana akım medya en ufak bir haber geçmezken, milli savunma bakanlığı, videonun incelendiğini açıklamakla yetinmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, İzmir’de yaptığı bir konuşmada olaya değinmeden El Bab operasyonunun devam edeceği sinyalini vermişti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise üç askerin IŞİD’in elinde bulunduğunu, bunun haricindeki bilgilerin teyide muhtaç olduğunu ifade etmiş, “Bilgiler teyit edilmeden de bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söylüyoruz” demişti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da videonun gerçek olup olmadığını bilmediğini söyleyip topu savunma bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) atmıştı.

Son olarak açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, videoya ilişkin net bilgi olmadığını söylerken, konuya ilişkin haber yapan kuruluşlara da ‘ayağını denk alma’ uyarısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.