1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Kara’nın Ramazan Bayramı Mesajı
'Irkçı Saldırı'nın Görüntüleri Ortaya Çıktı

'Irkçı Saldırı'nın Görüntüleri Ortaya Çıktı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde baba oğulun geçtiğimiz pazar günü Kürtçe konuştuğu için uğradıkları silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

A+A-

Sakarya’nın Hendek ilçesinde baba oğlun geçtiğimiz pazar günü Kürtçe konuştuğu için uğradıkları silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

İddiaya göre Sakarya’nın Hendek ilçesinde geçtiğimiz pazar günü Kürtçe konuştuğu için Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı saldırıya uğramış, 43 yaşındaki Kadir Sakçı olay yerinde yaşamını yitirirken, 16 yaşındaki oğlu Burhan Sakçı ise ağır yaralanmıştı. Saldırgan Hikmet Usta ise gözaltına alınmıştı.

Sakarya Valiliği'nden bu iddialara yalanlama gelmişti. Bugün baba ile oğlunun vurulma görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde silahlı saldırganın Kadir ve Burhan Sakçı’yı vurma anları net olarak görülüyor.

video.gif

HDP'Lİ VEKİLLERDEN AİLEYE ZİYARET

Öte yandan HDP’li vekiller Kadir Sakçı’nın taziyesine katıldı. HDP'li vekil Mensur Işık, cinayetin ırkçı bir saldırı olduğunu ve valinin olayı çarpıttığını vurgulayarak, ailenin tehdit edildiğini söyledi. 
 
Yaşamını yitiren baba Sakçı için Hendek ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de aile evinde taziye kurulurken, oğul Sakçı'nın tedavi olduğu hastaneden taburcu olduğu öğrenildi. 

HDP Milletvekilleri Mensur Işık ve Züleyha Gülüm’ün de aralarında bulunduğu bir heyet, taziye evine giderek aileye başsağlığında bulundu. 
 
‘VALİ OLAYI ÇARPITIYOR’
 
Taziye çıkışı yapılan açıklamada konuşan Muş Milletvekili Işık, aileden olaya dair bilgi aldıklarını belirterek, “Aile olduğu gibi olayı bize anlattı. Sakarya Valiliği'nin yapmış olduğu açıklama kocaman bir yalan. Valilik, olayın etnik aidiyet meselesinden ya da Kürtçeden kaynaklanmadığını söylüyor. Vuran kişinin sarhoş olduğunu söyleyip olayı çok adli bir vakaymış gibi yansıtıyor. Bu yalan bir bilgi. ‘Valilik neden bu açıklamayı yapıyor?’ diye sormak lazım. Ama hepimiz çok iyi biliyoruz ki vali bu olayın siyasi sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu çok iyi biliyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.